ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε… ο Ντι Πιέτρο του Βόλου

εφυγε-ο-ντι-πιέτρο-του-βόλου-851206

Τελευταία ημέρα η χθεσινή για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, έχοντας προαχθεί στο βαθμό του Αντεισαγγελέα Εφετών.
Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ζήσης μίλησε χθες στο προσωπικό της Εισαγγελίας Βόλου, όπως και η αντικαταστάτριά του κ. Νίκη Μπόλη, η οποία από τη Δευτέρα θα είναι και η νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου. Η ίδια, μιλώντας προς τους δικαστικούς υπάλληλους, ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους, καθώς μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Εισαγγελέας Βόλου. Στην θέση της θα βρεθεί από τη Δευτέρα η Εισαγγελέας κ. Βασιλική Δεληστάθη.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζήσης προς τους δικαστικούς υπαλλήλους, θα πρέπει από την συνεργασία τους να κρατήσουν τα καλά και να σβήσουν τα λάθη, δηλώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε αγαστή συνεργασία και τα όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν αμέσως.
Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ, ο κ. Ζήσης τους ευχαρίστησε για την συνεργασία που υπήρχε, παρατηρώντας ότι από όλους υπήρχε υψηλό επίπεδο δημοσιογραφικής εργασίας και δεοντολογίας.
Όπως είπε τα θέματα περιβάλλοντος, δημόσιας διοίκησης και διαχείρισης δημόσιου χρήματος θα παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα των παρεμβάσεών του, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι που έχουν ταχθεί να διασφαλίζουν την χρηστή διαχείρισή τους, με διάφορες ενέργειες τους να προχωρούν στην διασπάθισή τους.
«Δεν ήταν στις προτεραιότητες μας να τιμωρούμε, αλλά να προλαβαίνουμε», ανέφερε ο κ. Ζήσης, τονίζοντας ότι φεύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Εισαγγελία Βόλου. Επανέλαβε πάντως την άποψή του ότι οι Εισαγγελείς θα πρέπει να είναι μέρος της κοινωνίας, να αφουγκράζονται τα πάντα και να παρεμβαίνουν χωρίς δισταγμό. «Δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες στη δικαιοσύνη. Πρέπει να παρεμβαίνει πάντα προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, αποδίδοντας το δίκαιο. Αυτό είναι το λειτούργημά της. Γι’ αυτό τη δικαιοσύνη την αποκαλούμε τυφλή», κατέληξε.
Πάντως, όπως και αν έχει, ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου άφησε το στίγμα του στην τοπική κοινωνία. Και ο καθείς κρίνεται από την ιστορία…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου