ΤΟΠΙΚΑ

Ποδηλατο – διαμαρτυρία στο Βόλο

ποδηλατο-διαμαρτυρία-στο-βόλο-290868

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ

Την έγκριση για την ποδηλατοδρομία μαθητών γυμνασίων και λυκείων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στο κέντρο του Βόλου, παρείχε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο δεν αποκλείεται μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας η εκδήλωση να μετατεθεί για την επόμενη μέρα, καθώς την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι συγκεντρώσεις και οι πορείες των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα που θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει την ίδια μέρα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου η Υπεύθυνη για τα Πολιτιστικά Θέματα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ . Κυριακή Δανιηλιδου αναφέρθηκε ότι η δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μαθητών και οδηγών της πόλης σε θέματα προσβασιμότητας των πολιτών, ενώ ζήτησε όπως για το ίδιο θέμα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή των μαθητών και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ. Δοδοντσάκη η δράση έχει τίτλο «Ποδηλατοδρομώντας διαμαρτύρομαι» και συντονίζεται από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τις 10 έως τις 12 το πρωί, μαθητές από όλα τα σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα συγκεντρωθούν και θα πραγματοποιήσουν πορεία με τα ποδήλατά τους στο κέντρο του Βόλου. Η συνάντηση όλων των ποδηλατιστών μαθητών θα γίνει στον χώρο της παραλίας, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ακολούθως η πορεία των ποδηλάτων θα ανέβει από την οδό Καρτάλη στην οδό Ιάσονος και από εκεί θα φθάσει στο Πανεπιστήμιο και έπειτα από την οδό Δημητριάδος θα κατευθυνθεί στο Δημαρχείο.

Στην πορεία αυτή οι μαθητές θα δίνουν φυλλάδια με παραινέσεις προς τους οδηγούς, τους πεζούς και τους καταστηματάρχες και θα καταλήξουν στο Δημαρχείο της πόλης όπου θα επιδώσουν ψήφισμα στο Δήμαρχο. Τα αιτήματα των μαθητών θα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ψήφισμα και οι προτάσεις προς τους οδηγούς και τους κατοίκους της πόλης προέρχονται από τρεις Περιβαλλοντικές Ομάδες σχολείων, του 1ου Γ/σίου Βόλου, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Δημήτριο Πάτρα και Ιωάννη Καραφέρη, του 7ου Γ/σίου Βόλου, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Κώστα Χαλούλη και την Ειρήνη Ανδρεάκου και του 2ου ΓΕΛ Βόλου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Ανδρέα Συκιώτη και τον Ιωάννη Σαλαμουρίδη.

Οι συγκεκριμένες ομάδες μαθητών, έχουν κάνει έρευνα και μελέτη πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και προβλημάτων προσβασιμότητας στην πόλη. Εχουν συνεργαστεί μεταξύ τους και έχουν συντάξει ψήφισμα που απευθύνεται στο Δήμαρχο. Επίσης έχουν συντάξει προτάσεις που απευθύνονται στους οδηγούς και τους πολίτες (που είναι και γονείς τους).

Τα παραπάνω αποστέλλονται προς τα 15μελή όλων των σχολείων της πόλης προκειμένου να ενημερώσουν και προσκαλέσουν τους μαθητές όλων των σχολείων να κατέβουν μαζί σε κοινή πορεία με ποδήλατα στο κέντρο της πόλης.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου