ΤΟΠΙΚΑ

Ανταρτοπόλεμος με άσφαιρα πυρά

ανταρτοπόλεμος-με-άσφαιρα-πυρά-851206

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες είπαν τελικά “ναι” σε όλα και ο Β. Μιχαλολιάκος και ο Γ. Μανώλης, δηλώνοντας ότι θα υπερψηφίσουν το φορολογικό νομοσχέδιο. Για “τσάμπα μάγκες” έκανε λόγο ο Ε. Βενιζέλος.
Νωρίτερα ο κ. Μιχαλολιάκος είχε εκφράσει έντονες διαφωνίες, αλλά τελικά “ικανοποιήθηκε” από τη δήλωση του Αλογοσκούφη οτι θα… κάνει διορθώσεις μετά! Ο Γ. Μανώλης δήλωσε απογοητευμένος από όλους αλλά θα… φύγει αργότερα!
«Η συμπεριφορά του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Μανώλη αλλά και η σιωπή, η θλιμμένη σιωπή των άλλων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχουν μετατρέψει τον κ. Καραμανλή σε τραγικό πρόσωπο», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
«Ο κ. Καραμανλής είναι αιχμάλωτος όποιου προλάβει, είναι αιχμάλωτος του κ. Βουλγαράκη, του κ. Ρουσόπουλου, του κ. Παυλίδη, του κ. Μανώλη, του κ. Μιχαλολιάκου, όποιου προλάβει».
Τελικά με 51 «ναι» έναντι 49 «όχι» υπερψηφίστηκε το άρθρο 14 του φορολογικού νομοσχεδίου.

Το κατακρίνουν, αλλά το ψήφισαν

Ο Βασ. Μιχαλολιάκος, υφυπουργός Άμυνας στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, καταφέρθηκε και αυτός, μετά τον Γ. Μανώλη την Τετάρτη, κατά των ρυθμίσεων του φορολογικού νομοσχεδίου και ειδικά της ρύθμισης για τα μπλοκάκια των κάτω των 30 επαγγελματιών.
Ζήτησε να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο άρθρο (14) και με ιδιαίτερο επικριτικό ύφος σημείωσε ότι το να αποσυρθεί θα αποδείκνυε ότι υπάρχει «πολιτική λεβεντιά», καθώς δεν μπορεί να θεωρηθεί «υποχώρηση», αλλά αντίδραση στην αναταραχή που προκάλεσε. Μάλιστα, απευθυνόμενος ειδικά στον Γ. Αλογοσκούφη, σημείωσε ότι η απόσυρσή του θα λύτρωνε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Οι βολές του στράφηκαν και προς το Μαξίμου, καθώς ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι τυχόν παρεκκλίσεις από το ήθος που εκπέμπει η παράταξη αποτελούν φαινόμενο μιμητισμού του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαδέχθηκαν και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να δείξει τον δρόμο της δικαιοσύνης και της αποβολής από το δημόσιο βίο».
Εξάλλου, ο Γ. Μανώλης δήλωσε «απογοητευμένος από όλους» και είπε ότι σύντομα θα πάει σπίτι του, αλλά τώρα η συγκυρία δεν του το επιτρέπει.
Στην τριτολογία του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης επανέλαβε τη δέσμευσή του να εξετάσει θετικά τις βουλευτικές προτάσεις “κυρίως την πρόταση γι’ αυτούς που βρίσκονται κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης. [..] Σε μερικές εβδομάδες, σε επόμενο νομοσχέδιο, θα φέρουμε μία τροποποίηση, προκειμένου να δούμε και αυτή και πιθανόν και κάποιες άλλες δυσκολίες, που θα ανακύψουν στην πορεία”.
Επιπλέον απαντώντας στην αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι ο πρωθυπουργός είναι αιχμάλωτος των κκ. Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου, Παυλίδη, Μιχαλολιάκου, και Μανώλη, είπε ότι ο κ. Καραμανλής «δεν είναι αιχμάλωτος κανενός. Ο Πρωθυπουργός είναι ένας πολιτικός ο οποίος έχει τιμήσει και την παράδοση αυτής της παράταξης και το βαρύ όνομα, το οποίο έφερε κι έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Εκεί στηρίζεται η δύναμη του Πρωθυπουργού κι εκεί στηρίζεται αυτή τη στιγμή η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου