ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Επάνω: Ασήκωτα τα βάρη της ελληνικής παιδείας

Αστικό ή Δικ-Αστικό ΚΤΕΛ; Με τόσες μηνύσεις και ποινικές διώξεις μήπως πρέπει να προκηρυχθούν και θέσεις… εισπράκτορα ποινών; Επόμενη στάση Δικαστήρια, κύριοι. Να μη σας πω ότι η μεθεπόμενη είναι κάπου στη Χιλιαδού. Στα πέντε Φ.

Πολύ ορεξάτο τον είδα χθες το Μιχάλη Κουντούρη στο Σωτήρη Πολύζο. Μίλησε για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στο Δήμο Βόλου. Κατά συνέπεια με τις δηλώσεις Κουντούρη αυτοεξαιρείται ο ίδιος και αποκλείονται Μήτρου, Σκοτινιώτης και Πιτσιώρης, αν κι ο τελευταίος είναι σε μόνιμη φόρμα και διατηρεί πάντα το νεανικό του σφρίγος. Βέβαια, για να μη παρεξηγηθεί και κανείς, όταν ο Κουντούρης μιλάει για ανανέωση, εννοεί τους 30άρηδες το πολύ τους 40άρηδες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή γιαλαντζί ανανέωση, θα περιελάμβανε και τον εαυτό του, αφού έτσι κι αλλιώς κατέχει και το know how του υποψηφίου δημάρχου τούτης της πόλης.

Για όλους και για όλα υποσχέθηκε με παρέμβασή του χθες στην TRT να μιλήσει ο Νομάρχης Μαγνησίας, με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις για το Αστικό ΚΤΕΛ. Πέραν του ενδιαφέροντος που αναμφίβολα θα έχει μια τέτοια συνέντευξη, οι συνάδελφοι ας ετοιμάζονται για διπλοβάρδια. Για να μιλήσει ο Νομάρχης για όλους και για όλα θα χρειαστεί κανά δυο οκτάωρα. Δεν φείδεται λόγων άλλωστε ο εξαιρετικής ρητορικής δεινότητας πολιτικός. Καλό κουράγιο, συνάδελφοι του νομαρχιακού ρεπορτάζ.

Ας δώσει κάτι παραπάνω το ελληνικό δημόσιο για τους ανθρώπους που ξεσπιτώνει στα Αστέρια, προκειμένου να γίνει το τρίτο τμήμα του Περιφερειακού από την ΑΓΕΤ μέχρι την Αγριά. Τώρα που είναι αποφασισμένη η πολιτεία να προχωρήσει το έργο τούς έπιασαν οι τσιγκουνιές; Χρυσάφι τον πληρώσαμε τον Περιφερειακό. Στις 10 αποζημιώσεις θα σταματήσει το έργο; Ας μην αποδειχθεί για ακόμη μία φορά το ελληνικό κράτος ακριβό στα πίτουρα και φθηνό στ΄ αλεύρι. Άλλωστε θα έπρεπε να είναι γνωστό στο ΥΠΕΧΩΔΕ ότι στο Πήλιο ως δωρεά -και μάλιστα κοροϊδίστικη- δεν παραχωρείται ούτε σπιθαμή. Ας το τελειώνουν το θέμα.

Εκλογές ζήτησε ο Καρατζαφέρης στη χθεσινή συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη. Κι ο Αστέρας Τρίπολης επίσης ετοιμάζεται για Τσάμπιονς Λιγκ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου