ΤΟΠΙΚΑ

Πασχαλινές δωροεπιταγές από την επόμενη εβδομάδα

πασχαλινές-δωροεπιταγές-από-την-επόμ-292941

Θα διανεμηθούν σε 1.500 περίπου απόρους από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Ανάσα για 1.500 περίπου άπορους συμπολίτες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στη μακροσκελή λίστα που έχει καταρτίσει η κοινωνική υπηρεσία της τοπικής Εκκλησίας, είναι οι Πασχαλινές δωροεπιταγές που θα διανεμηθούν από την επόμενη εβδομάδα στους δικαιούχους. Η διαδικασία της διανομής θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία μετράει ήδη δύο χρόνια, δίνει τη δυνατότητα σε άπορους συμπολίτες να προμηθευτούν διάφορα αναγκαία είδη διατροφής από το μάρκετ.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι πολύ έντονο, καθώς δεκάδες συμπολίτες περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» την εορταστική δωροεπιταγή, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με δεκάδες καθημερινά τηλεφωνήματα στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η λίστα με τις αιτήσεις μακραίνει διαρκώς, γεγονός το οποίο δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν δεκάδες νεόπτωχοι. Δικαιούχοι είναι, σημειωτέον, όσοι έχουν προσκομίσει τα ανάλογα δικαιολογητικά και είναι γραμμένοι στις καταστάσεις του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογένειας.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος «οι δωροεπιταγές θα ξεκινήσουν να δίνονται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από την επόμενη εβδομάδα και παράλληλα κάνουμε καταμέτρηση των αιτημάτων, διερευνώντας το ενδεχόμενο της παράλληλης διανομής τροφίμων, διότι μας απέστειλαν εννέα τόνους τρόφιμα από τη Γερμανία».

Οι μεγάλες ποσότητες τροφίμων που παρέλαβε πρόσφατα η Μητρόπολη Δημητριάδος, προέρχονται από την ενορία του Αγίου Αποστόλου Παύλου Bielefeld της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Η συλλογή των τροφίμων έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από προσωπική παράκληση του κ. Ιγνατίου προς τον εφημέριο της ενορίας πρωτ. Δημήτριο Τσόμπρα, ο οποίος, με ιδιαίτερη αγάπη και προσωπική μέριμνα, επέβλεψε την όλη προσπάθεια. Από τους εννέα τόνους, ο ένας προέρχεται από την ενορία Lippostadt και Gutersloh.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην συγκέντρωση των τροφίμων συνέβαλαν Έλληνες ομογενείς των εν λόγω ενοριών, όπως, επίσης, Τούρκοι και Σέρβοι μετανάστες.

Οι μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής που προσφέρθηκαν γενναιόδωρα από τους ομογενείς της Γερμανίας, περιλαμβάνουν αρκετά τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία η τοπική Εκκλησία προτίθεται να διανείμει σε όσους τα έχουν ανάγκη, κάνοντας στο μεταξύ καταμέτρηση των αιτημάτων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου