ΤΟΠΙΚΑ

Στο σκοτάδι δύο μήνες πριν τις εξετάσεις

στο-σκοτάδι-δύο-μήνες-πριν-τις-εξετάσε-293150

Δεν άνοιξε η τράπεζα θεμάτων στο πλαίσιο εφαρμογής του Νέου Λυκείου

Στο σκοτάδι δύο μήνες πριν τις εξετάσεις με το νέο σύστημα στην α’ τάξη του Λυκείου, κρατά το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

«Από την πρώτη στιγμή τόσο για το Νέο σχολείο όσο και για το Νέο Λύκειο, το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών πήρε ξεκάθαρη θέση τονίζοντας ότι το νέο σχολείο είναι πιο παλιό και από το παλιό, αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς και την αμορφωσιά, μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ της θεωρητικής και πρακτικής γνώσης, ενώ στρέφει την πλειοψηφία των παιδιών από τις λαϊκές οικογένειες στην πρόωρη κατάρτιση και τη μαθητεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και μιλά για πλήθος κενών εκπαιδευτικών ακόμη και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και σοβαρή καθυστέρηση προσλήψεων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να γίνεται αγώνας δρόμου για την κάλυψη της σχολικής ύλης.

Το σημαντικότερο όμως φαίνεται να είναι ότι δύο μήνες πριν τις εξετάσεις στην α’ τάξη του Λυκείου, που από φέτος θα μετρούν στην πανελλήνια βαθμολογία, η τράπεζα θεμάτων είναι σύμφωνα με το ΠΑΜΕ κλειστή, «με συνέπεια κανείς μαθητής ή εκπαιδευτικός να μην μπορεί να δει και να εξασκηθεί πάνω στο νέο ύφος των ασκήσεων, την ίδια στιγμή που κάποια μεγάλα φροντιστήρια φαίνεται να έχουν ήδη πρόσβαση». Το ΠΑΜΕ ζητά τη διεξαγωγή εξετάσεων με το παλιό σύστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου