ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μεσογειακό χωριό
Ωραίο Μεσογειακό Χωριό θα κάνουμε στον κάμπο. Μεσογειακό χωριό χωρίς… τη Μεσόγειο θάλασσα…

Μεταφορά
Σαφέστατη στο σχόλιό της ήταν η αντινομάρχης Παιδείας κ. Οικονόμου αναφορικά με την άσκηση ποινικής δίωξης για τη μεταφορά των μαθητών. Όπως τόνισε, «ήταν γνωστό το θέμα σε όλους ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τις μισθώσεις λεωφορείων για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα ΕΠΑΛ από τη ΝΑΜ και δεν ήταν καθόλου μυστικό.» Υπενθύμισε ότι το θέμα έχει συζητηθεί στο Ν.Σ. και έχουν δημοσιοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά και στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όλες οι ενέργειες του Νομάρχη αλλά και δικές της, που έχουν γίνει προς την κεντρική διοίκηση. «Ηταν γνωστό ότι η παράταση που δόθηκε πέρυσι ήταν προσωρινή, ώστε να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς να υπάρξει κοινωνική αναταραχή και δυστυχώς η πολιτεία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καμία λύση, είπε η κ. Οικονόμου.

Ολα βαίνουν καλώς!
Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού και ο Δήμος Πορταριάς έμεινε ανέπαφος από τα προβλήματα που παρουσιάζονται συνεχώς στα σχολικά κτίρια του Νομού αλλά και σε ελλείψεις προσωπικού…
Προνόησε βλέπετε ο «πατριάρχης», αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκουντέλιας και δεν ψάχνουν να βρούνε λύσεις τελευταία στιγμή…
Α.Φ.

Σιγήν ιχθύος…
Μετά την παραίτηση του Δημάρχου Αγριάς κ. Θωμά Παπαευθυμίου από τη θέση του αντιπροέδρου στην Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου, ο προαναφερόμενος ο κ. Σταμάτης Βακούλας τηρεί «σιγήν ιχθύος»… Αντίθετα ο κ. Παπαευθυμίου με συνέντευξη του χθες στη ΤRT Δδήλωσε ότι δυσκολεύεται να εξηγήσει τη στάση του Δημάρχου Σηπιάδος.
Αντίθετα ο κ. Βακούλας δεν θα πάει να πνίξει τον πόνο του στο Άγιο Όρος και να διαλογιστεί για το ποια στάση θα κρατήσει και τις κινήσεις που θα κάνει στο άμεσο μέλλον…
«Εν ευθέτω χρόνο» είπε «θα σκεφτώ και θα σας πω την άποψη μου. Τώρα δεν είναι τίποτα δημοσιοποιήσιμο».
Α.Φ.

Επεσε δουλειά
Μαζευτήκανε στο 22ο Νηπιαγωγείο τα παιδάκια πρωί – πρωί για τον αγιασμό και ενώ περιμένανε τον παπά στις 9:00 για να ξεκινήσουν, ο πάτερ δεν φαινόταν πουθενά.
Υπήρχε λοιπόν εκεί ο πατέρας ενός νηπίου που τύχαινε να είναι ιερωμένος και έκανε τον αγιασμό…
Και πάνω που τελειώσανε, να σου εμφανίζονται και τρεις ιερωμένοι για να τελέσουν τον αγιασμό. Αλλά ήταν αργά…
Τι να κάνουμε, καθυστέρησαν στο προηγούμενο σχολείο και χάλασε η σειρά, υποχρεώσεις είναι αυτές, τρεις άνθρωποι κομμάτια να γίνουν;
Α.Φ.

Σκέτη
«οδύσσεια»
Ολόκληρη «οδύσσεια» ήταν την περασμένη Δευτέρα το ταξίδι της επιστροφής από τη Σκιάθο στην Αθήνα για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΠΣΑΠ, αμέσως μετά το φιλικό παιχνίδι που είχαν δώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο νησί του Παπαδιαμάντη με ομάδα του νησιού. Πλοίο δεν υπήρχε και χρειάστηκε να επιστρατευτεί ένα πλοιάριο που το καλοκαίρι κάνει μίνι κρουαζιέρες στη Σκόπελο και στην Αλόννησο, προκειμένου να μεταβούν οι παλαίμαχοι στον Πτελεό και από εκεί με ταξί να φτάσουν στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου είχαν αφήσει οι ποδοσφαιριστές τα αυτοκίνητά τους. Γι’ αυτή τη μικρή περιπέτεια οι παράγοντες και ο Δήμος του νησιού χρειάστηκε να καταβάλουν 3.500-4.000 ευρώ, ενώ και το νησί ρεζιλεύτηκε στα μάτια ένδοξων ονομάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, που μέχρι πριν λίγα χρόνια μεσουρανούσαν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, όπως ο Σαραβάκος, ο Δομάζος, ο Μπατίστα κ.α. Για την ιστορία η ομάδα του ΠΣΑΠ κέρδισε με 3-1.
Α.Τ.

Οι πόροι
της ΚΕΔΚΕ
Σύμφωνα με το έγγραφο που είχε αποστείλει στο Δήμο Βόλου από τον περασμένο Ιούλιο η ΚΕΔΚΕ, μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι Δήμοι όλης της χώρας θα είχαν εισπράξει 250 εκατομμύρια ευρώ έναντι των παρακρατηθέντων από την πολιτεία πόρων της Αυτοδιοίκησης. Μήπως είδαν το χρώμα του χρήματος στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και εμείς δεν πήραμε μυρωδιά;
Α.Τ.

Οχι άλλα δάκρυα…
Φεύγει την επόμενη εβδομάδα για Θεσσαλονίκη, όπου μετατίθεται, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης. Ποιος ετοιμάζεται να του κουνήσει το μαντήλι του αποχαιρετισμού; Μα φυσικά ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας. Ηδη από χθες το απόγευμα προανήγγειλε μέσα από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του παρεμβάσεις συνέντευξη Τύπου, μόλις ο κ. Ζήσης περάσει τα διοικητικά όρια της Μαγνησίας, κάπου μεταξύ Στεφανοβικείου και Αερινού δηλαδή. Δεν θα το πράξω σήμερα, είπε, σεβόμενος το θεσμικό (sic) μου ρόλο. Σωστό. Το καλό θάψιμο βλέπετε, θέλει όσο να ’ναι και μία σχετική προεργασία. Εκτιμώ ότι από τα ίδια συναισθήματα διαπνέονται και οι… λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς. Γκαβόπουλος, Μήτρου κλπ.
Α.Τ.

Αντιπερισπασμός…
Τι λέτε ότι σημείωσαν για τροχονομική παράβαση οι άντρες της Τροχαίας Βόλου; Το πούλμαν της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου!!! Έχει άδικο μετά ο Μπέος που κάνει λόγο για συμμορίες;
Για αντιπερισπασμό προτείνω να κάνουν έλεγχο και στο αναψυκτήριο του Στάμου στον Ιωλκό, αν και μαθαίνω ότι δεν υπάρχουν ούτε μουσικό πρόγραμμα ούτε πρώτα ονόματα.
Α.Τ.

Στήσιμο
Μία και πλέον ώρα έστησε τους δημοσιογράφους χθες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας. Γλύτωσαν από εγκεφαλικό… η αναπληρώτρια Γραμματέας Σούλα Βακουφτσή και ο υπεύθυνος Οργανωτικού Γαρύφαλλος Αντζούρης, που περίμεναν υπομονετικά και είχαν κυριολεκτικά πάνω στο κεφάλι τους… τους δημοσιογράφους να τους ψέλνουν… δικαιολογημένα.
Ο πρώην υπουργός υπό τις οδηγίες… της Ροδούλας Ζήση, που τον περίμενε στο Ξενία, και του Γιώργου Φώτη… έφτασε τελικά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και οι δηλώσεις έγιναν στο πεζοδρόμιο της οδού Δημητριάδος και αφού ο κ. Τζουμάκας εισέπραξε… την δυσφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, που ταλαιπωρήθηκαν για να κάνουν την δουλειά τους.
Β.Κ

Εκτός
πραγματικότητας
Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε… έλεγαν χθες σιδηροδρομικοί με αφορμή το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΣΕ αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, παρά τον γενικότερο ξεσηκωμό σε όλη την Ελλάδα για θέματα που άπτονται του οργανισμού υποστηρίζει ότι όλα βαίνουν καλώς. Λες και οι εργαζόμενοι που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα είναι εκτός πραγματικότητας και ξέρουν τι τους γίνεται οι τεχνοκράτες από τα γραφεία τους… Έλεος
Β.Κ

Μαύρη είν΄ η νύχτα
στον Περιφερειακό
Το τελευταίο τετραήμερο, από το Φυτόκο μέχρι την Αγία Παρασκευή, στον περιφερειακό δρόμο επικρατεί πηχτό σκοτάδι τις βραδινές ώρες. Δεν είναι λίγα τα θύματα που θρηνήσαμε στην άσφαλτο του Περιφερειακού. Ψάχνονται για τα χειρότερα οι υπεύθυνοι; Μήπως πάλι ξέχασαν να πληρώσουν το λογαριασμό στη ΔΕΗ; Επιτέλους λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει.
Χ.Μ

Διεθνής ο Βολιώτης
Με απόφαση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΕΠΟ) ο Βολιώτης διαιτητής Γιώργος Δαλούκας αναμένεται να ενταχθεί στις λίστες της FIFA και να χρηστεί διεθνής, διευθύνοντας αγώνες ακόμα και του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Η βολιώτικη διαιτησία είχε να δει διεθνή διαιτητή ποδοσφαίρου από την εποχή του αείμνηστου αρχιδιαιτητή και πρύτανη της ελληνικής διαιτησίας Πέτρου Τζουβάρα. Πενήντα χρόνια χωρίς διεθνή σφυρίχτρα. Από μόνο του το συγκεκριμένο γεγονός λέει πολλά για τη σημασία της αναβάθμισης του Βολιώτη ρέφερι.
Χ.Μ

Αψογη
συμπεριφορά
Συναντήσαμε χθες τυχαία στα έργα πεζοδρόμησης της οδού Γκλαβάνη το Θεόφιλο Βασιλειάδη. Οπως ήταν φυσικό, τον ρωτήσαμε τη γνώμη του για την κόντρα Στάμου –Μπέου. «Η συμπεριφορά του Μπέου μέχρι τώρα είναι άψογη!» Επειδή ο Θεόφιλος δεν το είπε καθόλου ειρωνικά, αναρωτιόμαστε αν εννοούσε τη συμπεριφορά Μπέου έναντι στελεχών της Δημοτικής Αρχής ή τη συμπεριφορά του στη μεταξύ τους συναλλαγή για τη μεταβίβαση του Ολυμπιακού. Οποια εκδοχή και αν ισχύει, από τα λόγια του πρώην προέδρου εκτεθειμένος βγαίνει ο… φευγάτος του Δήμου Βόλου.
Χ.Μ.

Συμβουλή
Να επαναλάβουμε το σχόλιο που είχαμε γράψει πριν ένα περίπου χρόνο. Να μην τρίβετε την κοιλιά σας για τις ποινικές διώξεις που ασκούνται… γιατί μπορεί να βρεθείτε εσείς στη θέση τους.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου