ΤΟΠΙΚΑ

O Α. Μεϊκόπουλος στο 3ο Φεστιβάλ ΑΡΕΝ

o-α-μεϊκόπουλος-στο-3ο-φεστιβάλ-αρεν-294352

Ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παρευρέθηκε τη 2η μέρα του Φεστιβάλ (Παρασκευή 4/4/2014) στο Πολυτεχνείο (Πεδίον του Άρεως στο Βόλο), μαζί με τους Θεανώ Φωτίου, καθηγήτρια ΤΑΜ ΕΜΠ και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, και Γιώργο Σταμπουλή, αντιπρόεδρο συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας με την περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της Ευημερίας, της Αλληλεγγύης, της Οικολογίας».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παρενέβη στη συζήτηση που έγινε με θέμα: «Δεν περισσεύει κανείς. Φοιτητές που τους διαγράφουν, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι αλήθεια πως η Εκπαίδευση εγγυάται το μέλλον μιας χώρας. Είναι το Άλφα στο αναπτυξιακό αλφάβητο μιας χώρας. Αδιαμφισβήτητη αλήθεια, όμως, είναι και το ότι η μείωση της χρηματοδότησης της Εκπαίδευσης υποθηκεύει την ποιότητά της και μαζί με αυτήν την αναπτυξιακή προοπτική μιας χώρας.

Στην εποχή των Μνημονίων, οι περικοπές στα Κονδύλια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα εκφράστηκαν μέσα από τη μετακύλιση του κόστους σπουδών στους φοιτητές, όπως για παράδειγμα η κατάρρευση του συστήματος στέγασης και σίτισης. Όλες αυτές οι περικοπές, μάλιστα, εφαρμόστηκαν στο όνομα ενός διεστραμμένου εξορθολογισμού. Γιατί πρόκειται για έναν εξορθολογισμό, που αντιμετώπισε ως δευτερεύουσα λεπτομέρεια τη βίαιη φτωχοποίηση της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου