ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Επάνω: Κυβερνητικό βαλτοπέδιο

Κοινή ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο ΒΕΡΑ παραχώρησαν χθες οι πρώην δήμαρχοι Βόλου Μιχάλης Κουντούρης και Δημήτρης Πιτσιώρης. Κατά συνέπεια μη σας φανεί παράξενο αν μετά τα Χριστούγεννα Αχιλλέας Μπέος και Γιάννης Στάμος παρουσιάσουν από κοινού τηλεοπτική εκπομπή και μάλιστα πρωινάδικο σε τοπικό κανάλι. Άλλωστε οι σημερινοί καβγάδες Μπέου-Στάμου ωχριούν μπροστά στους ομηρικούς καβγάδες του 1998 μεταξύ Κουντούρη-Πιτσιώρη. Σε τούτη την άτιμη τη ζωή τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς.

Να δω το Μιχάλη Κουντούρη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο σε ψηφοδέλτιο του Πιτσιώρη και να μεταδημοτεύσω στη Αμπχαζία. Καλύτερα στη φλεγόμενη Γεωργία, παρά σε δημοτική παράταξη που θα συνυπάρχουν Πιτσιώρης και Κουντούρης.

Πάντως δεν είναι η πρώτη κοινή παρουσία των δύο πρώην δημάρχων. Θυμάμαι ότι είχαμε τη χαρά να τους ανταμώσουμε στο τσιπουράδικο «Διονύσης» στις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2006. Βέβαια και τότε δεν πετούσαν απ΄ τη χαρά τους που ο Αλέκος Βούλγαρης θα έβγαινε δήμαρχος, ωστόσο είχαν αποδεχθεί το γεγονός και εκτιμούσαν ότι έτσι θα γίνει. Προσθέτουμε βεβαίως το γεγονός ότι η χθεσινή τους κοινή ραδιοφωνική παρουσία ήταν δημόσια και κυρίως πρόκειται για προσωπικότητες που πάντα έχουν να πουν κάτι ενδιαφέρον, είτε συμφωνεί κανείς μαζί τους είτε διαφωνεί.

Σημειώνουμε πάντως ότι κανένας Μήτρου, κανένας Κουντούρης και κανένας Πιτσιώρης δεν μπορεί να βλάψει τη σημερινή δημοτική αρχή. Έχει πάρει αποκλειστικά πάνω του το παιχνίδι ο Γιάννης Στάμος. Είναι άπαιχτος και αήττητος μαζί. Ποιος το περίμενε ότι τόσο γρήγορα ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης θα νοσταλγεί το Γιώργο Δανηλόπουλο; Είναι ικανός για όλα ο Γιάννης, το ’χει αποδείξει διαχρονικά.

Επιστρέφουν σήμερα οι 27.000 μαθητές της Μαγνησίας στα θρανία τους. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα πάντα λειτουργούν ρολόι και δεν υπάρχει ούτε ένα κενό εκπαιδευτικού. Επίσης ο Δήμος Βόλου σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ έχει προχωρήσει σ΄ όλες τις αναγκαίες επισκευές των διδακτηρίων. Βέβαια όλοι οι φορείς, πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις, θα έπρεπε να έχουν υπόψη τους ότι γονείς και… δημοσιογράφοι τους περιμένουν στη γωνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου