ΤΟΠΙΚΑ

Ενα βήμα πίσω ο Καραμανλής

ενα-βήμα-πίσω-ο-καραμανλής-851206

Απαντώντας εμμέσως στην κριτική που του έγινε από την αντιπολίτευση, ότι στη ΔΕΘ έδειξε να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, με την κάλυψη που παρείχε στους βαλλόμενους υπουργούς του, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είπε χθες, στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν αρνείται την πραγματικότητα, σημείωσε ότι «ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις, τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα, είναι υπαρκτός», ζήτησε όμως από τους υπουργούς του «συνεχή αυτοκριτική» και επικέντρωση στην «πραγματική πολιτική».
«Οι πολίτες μας επέλεξαν να οδηγήσουμε τη χώρα στους δρόμους της μεταρρύθμισης και της ανάπτυξης. Δύσκολους δρόμους με πολλά εμπόδια», είπε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως «τα εμπόδια, από όπου και αν προέρχονται, δεν μας κάμπτουν. Η πραγματική πολιτική γίνεται στο πεδίο της δράσης».
«Ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις, τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα, είναι υπαρκτός. Δεν εθελοτυφλούμε, αλλά και δεν θα γίνουν τροχοπέδη για τη συνέχιση του έργου μας. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, ο καθένας στον τομέα του αλλά και συνολικά ως συμπαγής ομάδα, να ακολουθούμε αυτό το δύσκολο δρόμο, τόνισε ο κ. Καραμανλής.
«Δεν δέχομαι παρεκκλίσεις από το στόχο. Δεν αρνούμαι την πραγματικότητα. Ζητώ από όλους αυστηρή προσήλωση στους στόχους, στην ουσία της πολιτικής, στην απόδοση χειροπιαστού έργου. Ζητώ συνεχή αυτοκριτική από τον καθένα. Ζητώ να είναι η έγνοια όλων σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω να προσφέρουμε στον τόπο. Δεν ξεχνώ ότι η σχέση που κερδίσαμε πάνω από όλες τις άλλες είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία του κυβερνητικού έργου και στις σημαντικές, όπως είπε, μεταρρυθμίσεις που έγιναν, καταλήγοντας στην ομιλία του ενώπιον των κυβερνητικών στελεχών: «Μιλώ επί ώρα για αυτό το πραγματικό πεδίο πολιτικής, διότι αυτή είναι και η πραγματική πρόκληση. Η πρόκληση στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε, να ανταποκρινόμαστε με συνέπεια».
Μετά τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή εντάθηκαν οι φήμες περί παραίτησης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Εντούτοις, τέτοιες φήμες διαψεύδονταν κατηγορηματικά από κύκλους του υπουργού.
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε δήλωση υπουργού, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, σε ερώτηση εάν έχει απολέσει η κυβέρνηση το μανδύα της αδιάφθορης.
«Στην προηγούμενη τετραετία ξηλωνόταν το πουλόβερ, ξηλωνόταν όποιος είχε ανάμειξη σε σκάνδαλο. Αυτήν την τετραετία ο Κώστας Καραμανλής ξέρει ότι έχει φτάσει στον πάτο. Ποιον να διώξει. Αυτούς έχει με αυτούς θα προχωρήσει, εκτός αν γίνει κάτι χοντρό» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.
«Ο πρωθυπουργός κρύβει βαθιά το κεφάλι μέσα στην άμμο, δεν βλέπει τα προβλήματα του πολίτη, δεν βλέπει ότι η κοινωνία βοά με τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του και, επιμένει να θεωρεί ότι, όλα αυτά δεν τον αφορούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. « Αφορούν, όμως», συνέχισε, «τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κάθε μέρα βλέπουν πως η θέση αυτής της κυβέρνησης επιβαρύνεται και, κάθε μέρα, ζητούν πιο επιτακτικά μια νέα λύση για τη χώρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου