ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Χρειάζονται γιατροί
Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ οι αιρετοί του Νομού Μαγνησίας δέχθηκαν την επίσκεψη του προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσου Μπατζιάκα. Ο επικεφαλής του τοπικού ποδοσφαίρου κατέθεσε αίτημα προς τους δημάρχους, ώστε να φροντίζουν για την παρουσία γιατρών στα γήπεδα των διοικητικών ορίων όπου διεξάγονται αγώνες πρωταθλημάτων όλων των ερασιτεχνικών κατηγοριών. Η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ασφαλώς εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων, οπότε ας φροντίσουν για να μην έχουν τίποτα δυσάρεστα. Το επισημαίνουμε από την αρχή, για να μην ακούσουμε μετά «δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν γνώριζα».
Χ.Μ

Εποχή Καπούλα
Στη χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο ΒΕΡΑ ο πρώην δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Κουντούρης μεταξύ σοβαρού και αστείου διαπίστωσε ότι: «Την τελευταία οκταετία διανύουμε την εποχή Καπούλα! Ανεβοκατεβάζει τους δημάρχους με απίστευτη ευκολία», διαπίστωσε ο πρώην δήμαρχος. Μάλλον δεν τον έχει ξεπεράσει ακόμα τον αντιδήμαρχο ο πρώην δήμαρχος. Πάντως ο τετράκις εκλεγμένος δήμαρχος του Βόλου – περισσότερο από κάθε άλλον στην ιστορία της πόλης – πρέπει να γνωρίζει ότι η απήχηση του κάθε δημάρχου και δημοτικού συμβούλου αποτελεί εξίσωση πρώτου βαθμού με τις λαϊκές προτιμήσεις. Γνωρίζει ο πρώην δήμαρχος ότι οι πολίτες ανεβάζουν και κατεβάζουν. Αν οι πολίτες εκτιμούν τον Καπούλα περισσότερο από κάθε άλλον υποψήφιο, μαγκιά του κ. Κουντούρη. Άλλωστε και ο πρώην δήμαρχος είναι από τους λίγους – όπως και ο κ. Καπούλας – που αλλάζοντας δημοτικές παρατάξεις είχε την τύχη να απολαύσει την ίδια κοινωνική απήχηση. Ο ένας σε επίπεδο δημάρχου και ο άλλος σε επίπεδο δημοτικού συμβούλου.
Χ.Μ

Η εκδρομή
Για το Άγιο Όρος ετοιμάζει τη βαλιτσούλα του την Παρασκευή ο Δήμαρχος Σηπιάδος κ. Σταμάτης Βακούλας. Δήλωσε δε πως θα πάει για να ενισχύσει την επικοινωνία του με το Θεό, με τον οποίο όπως έλεγε χαριτολογώντας, «δεν βλέπεις ότι είμαστε συνεννοημένοι; Με τη βροχή δεν είχαμε προβλήματα και η μελέτη του ΙΤΑ για τις συνενώσεις εμένα προσωπικά για το δήμο μου με ικανοποιεί!»…
Και, ξέρετε Δήμαρχε, μακριά από τη Μονή Βατοπεδίου… Μην το κάνετε εκπαιδευτικό το ταξίδι!
Α.Φ.

«Κουδούνι» με προβλήματα
Αν και χτυπάει σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία τα προβλήματα παραμένουν. Ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό, μπάχαλο με την ειδική εκπαίδευση και τα νήπια…
Μετά φταίνε οι μαθητές που κάνουν καταλήψεις, οι φοιτητές που κλείνουν τις σχολές και χάνονται οι εξεταστικές περίοδοι…
Μόνο το κράτος δεν φταίει ποτέ, έχει πάρει συγχωροχάρτι για όλη τη σεζόν!
Α.Φ.

Δεν έχει και άδικο
Δεν είναι και παράλογο να ζητάει ο «πατριάρχης» της αυτοδιοίκησης, Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος, την οικονομική ενίσχυση ολόκληρου του Πηλίου και της Σκιάθου και όχι μόνο των πυρόπληκτων περιοχών.
Σαφώς και τις άμεσες συνέπειες τις υπέστησαν οι πυρόπληκτοι δήμοι, ωστόσο έμμεσες επιπτώσεις δέχθηκαν και οι υπόλοιποι, καθώς μετά τις φωτιές ο κόσμος ήταν φοβισμένος και η τουριστική κίνηση έπεσε… Λογικό λοιπόν να πρέπει να δοθούν και κάποια ποσά τόσο στη Σκιάθο, όσο και σε όλους τους δήμους του Πηλίου.
Α.Φ.

Εγκρίθηκε
από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε χθες από την Περιφερειακή Διεύθυνση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο ΕΑΚ, παρά τις περί τους αντιθέτου πληροφορίες που διαχέονταν τις προηγούμενες μέρες στην πόλη. Ωστόσο το θέμα, όπως έγινε γνωστό δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Α.Τ.

Σκέτη
«οδύσσεια»
Ολόκληρη «οδύσσεια» ήταν την περασμένη Δευτέρα το ταξίδι της επιστροφής από τη Σκιάθο στην Αθήνα για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΠΣΑΠ, αμέσως μετά το φιλικό παιχνίδι που είχαν δώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο νησί του Παπαδιαμάντη με ομάδα του νησιού. Πλοίο δεν υπήρχε και χρειάστηκε να επιστρατευτεί ένα πλοιάριο που το καλοκαίρι κάνει μίνι κρουαζιέρες στη Σκόπελο και στην Αλόννησο, προκειμένου να μεταβούν οι παλαίμαχοι στον Πτελεό και από εκεί με ταξί να φτάσουν στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου είχαν αφήσει οι ποδοσφαιριστές τα αυτοκίνητά τους. Γι’ αυτή τη μικρή περιπέτεια οι παράγοντες και ο Δήμος του νησιού χρειάστηκε να καταβάλουν 3.500-4.000 ευρώ, ενώ και το νησί ρεζιλεύτηκε στα μάτια ένδοξων ονομάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, που μέχρι πριν λίγα χρόνια μεσουρανούσαν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, όπως ο Σαραβάκος, ο Δομάζος, ο Μπατίστα κ.α. Για την ιστορία η ομάδα του ΠΣΑΠ κέρδισε με 3-1.
Α.Τ.

Ο χλοοτάπητας
του Σταδίου
Η διαπίστωση από αθλητικό συντάκτη στο περιθώριο της προχθεσινής συνέντευξης Στάμου στο Δημαρχείο του Βόλου. Όποιος και να έχει δίκιο σε αυτή την ιστορία, το ερώτημα είναι ότι εδώ και πέντε χρόνια έχει να τοποθετηθεί καινούργιος χλοοτάπητας στο ΕΑΚ του Βόλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική πορεία της ομάδας.
Η επισήμανση είναι σωστή, με τη διαφορά ότι όταν διατίθενται κάποια λεφτά για να γίνουν τα έργα, απαιτούνται και κάποιες διαδικασίες που πρέπει να είναι σύννομες. Διαφορετικά κάποιοι βάζουν το κεφάλι τους στον… ντορβά.
Α.Τ.

Οι πόροι
της ΚΕΔΚΕ
Σύμφωνα με το έγγραφο που είχε αποστείλει στο Δήμο Βόλου από τον περασμένο Ιούλιο η ΚΕΔΚΕ, μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι Δήμοι όλης της χώρας θα είχαν εισπράξει 250 εκατομμύρια ευρώ έναντι των παρακρατηθέντων από την πολιτεία πόρων της Αυτοδιοίκησης. Μήπως είδαν το χρώμα του χρήματος στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και εμείς δεν πήραμε μυρωδιά;
Α.Τ.

Οι δημοτικοί
αστυνόμοι
Εχουν αναλάβει προσωρινά, αλλά έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους τις τελευταίες μέρες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της κυκλοφορίας και την παράνομη στάθμευση στο κέντρο του Βόλου. Ο λόγος για τους 15 νέους δημοτικούς αστυνόμους, που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους και οι οποίοι αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντά τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Να τους είχε δώσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα χρήματα για να τους πληρώσει, πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα για τους Δήμους…
Α.Τ.

Κόντρα με
ουρά
Τη δική τους αντιπρόταση καταθέτουν οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ για να απαντήσουν στο επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης που παρουσίασε πρόσφατα ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Χατζηδάκης. Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουν στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία -όπως υποστήριξαν και χθες στο Βόλο- θα απαντούν επί της ουσίας στα προβλήματα του Οργανισμού και θα αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας είναι έωλοι. Η κόντρα τους πάντως με τον συγκεκριμένο υπουργό αναμένεται να επεκταθεί και αυτό όχι τυχαία, αφού του έχουν μαζεμένα πολλά από όταν ήταν ευρωβουλευτής και έκανε παρεμβάσεις στην Ε.Ε για τις ΔΕΚΟ.
Β.Κ

Περιοδεία
Από τις λαϊκές, στις γειτονιές και στα καφενεία, και από εκεί στην αγορά. Ξεχύθηκαν στους δρόμους οι πασόκοι και δύο ημέρες μοιράζουν φυλλάδια… σε μία προσπάθεια να ενημερώσουν τους Βολιώτες για τη σημερινή πολιτική εκδήλωση στην παραλία με τον Στέφανο Τζουμάκα για τα 34χρονα του ΠΑΣΟΚ.
Οι διοργανωτές είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρχει απήχηση και ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα, αφού -όπως τόνιζαν χθες στη στήλη- το ευνοούν και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις κυβερνητικές αστοχίες.
Β.Κ

Την έκανε…
Πριν προλάβει να ανάψει φωτιές στην κυβέρνηση… άναψε “μπαρούτι” στη ΓΣΕΕ η έκθεση για την ελληνική οικονομία που συνέταξε το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ.
Αμφισβήτησε τα στοιχεία ο γ.γ της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης και αποχώρησε από την συνέντευξη Τύπου που δινόταν στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Πουπάκης κατηγόρησε την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ για διαρροή μέρους της έκθεσης προς τον Τύπο, προκειμένου να δημιουργηθεί αντικυβερνητικό κλίμα, θεώρησε υπερβολικά δυσμενή τα στοιχεία και την έκανε… Δύσκολη η “συγκατοίκηση” σε τέτοιες εποχές.
Β.Κ

Παπάς- ζευγάς
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης ή αλλιώς “κόκκινος Μανώλης”, που τις προηγούμενες μέρες απειλούσε θεούς και δαίμονες και κατηγορούσε τον κ. Αλογοσκούφη, χαρακτηρίζοντας «αναξιόπιστο» και «ρατσιστικό» το φορολογικό νομοσχέδιο, το ψήφισε χθες επί της αρχής, κάνοντας το χρέος του προς την παράταξη προφανώς…
Από σήμερα βέβαια θα συνεχίσει τον “ανταρτοπόλεμο”.
Και “παπάς και ζευγάς…” ο Αργίτης βουλευτής.
Β.Κ

Στην περιφέρεια
Επιλογή με μήνυμα, εξηγούσαν χθες από τη Νομαρχία, είναι εκείνη του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια να μην παραστεί σήμερα στους «επίσημους» αγιασμούς σχολικών μονάδων στο Βόλο, αλλά σε αγιασμούς σχολείων στη Σούρπη και τον Αλμυρό.
Πρόκειται για παρουσία με συμβολικό χαρακτήρα, έλεγαν συνεργάτες του: Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στοχεύει σε ίδιες συνθήκες εκπαίδευσης μεταξύ της περιφέρειας και του κέντρου και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο σχεδιασμός της.
Με βάση την ίδια λογική και η απόφαση της αντινομάρχη Παιδείας Νατάσας Οικονόμου να παραστεί στους αγιασμούς σχολείων στην Τσαγκαράδα και το Ανήλιο.
Β.Σ.

«Κυνήγι»
Συνεχίζει να «κυνηγά» το μείζον θέμα της εξοικονόμησης υδατικών πόρων ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημ. Μεργιαλής. Καμία διάθεση δεν δείχνει να το εγκαταλείψει. Μετά την τελευταία σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικ. Πρίντζος, ο κ. Μεργιαλής καλεί την ερχόμενη Παρασκευή τους προέδρους των ΕΑΣ του νομού και εκπροσώπους του γεωπονικού συλλόγου για να δουν πού βρίσκεται το θέμα.
Β.Σ.

Ψάρια πουλάω!
Πέρα από τους χαρακτηρισμούς προς τον Ν. Ντίτορα η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και το ΠΑΚΟΕ δεν αρνούνται ότι σχεδιάζουν να μπουν «επιχειρηματικά» στο χώρο των ιχθυοτροφείων, τα οποία στη… δική τους γλώσσα ονομάζουν ως αλιευτικά καταφύγια!
Μας ενημερώνουν λοιπόν ότι «τα αλιευτικά καταφύγια καταλαμβάνουν μικρή έκταση, δε ρυπαίνουν, αλλά αντίθετα βελτιώνουν την ποιότητα του θαλάσσιου οικοσυστήματος, τροφοδοτούν την αγορά με καλής ποιότητας ψάρια, εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας στην περιοχή και έσοδα στο Δήμο».
Ο δήμος Μηλεών μετά από πρόταση πρόσφατα των δύο οικολογικών οργανώσεων αποφάσισε ομόφωνα τη «δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου» σε περιοχή του δήμου. Την ψαριά δεν έχουμε καταλάβει ποιος και πώς θα πουλάει.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου