ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ασθενοφόρο ο Αλμυρός

χωρίς-ασθενοφόρο-ο-αλμυρός-851206

Χωρίς ασθενοφόρο έχει μείνει εδώ και μια εβδομάδα ολόκληρη η Νοτιοδυτική Μαγνησία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά ασθενών.
Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη και ήδη βρίσκεται εκτός από τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ όπως εκτιμάται θα είναι έτοιμο να τεθεί και πάλι σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα(!)
Μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου απέστειλε ένα ασθενοφόρο για να καλύψει τις ανάγκες, το οποίο όμως καλύπτει απλά περιστατικά, καθώς τα ασθενοφόρα του ιδρύματος δεν επαρκούν για τις ανάγκες του.
Ετσι πολλά από τα περιστατικά καλύπτονται από το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, το οποίο είναι αναγκασμένο εκ των πραγμάτων να καλύπτει μια τεράστια περιοχή.
Το θέμα που έχει προκύψει, απασχόλησε και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας, το οποίο σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Καρρά για να ενημερωθεί.
Στην πλειονότητά τους τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. χρονολογούνται από το 1985. Ελάχιστα έχουν αγοραστεί το 1996 και ακόμη λιγότερα από το 2003 και έκτοτε.
Σημειώνεται ότι ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεδρίασή του αποφάσισε να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την αγορά δύο νέων ασθενοφόρων.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων.
Η απόφαση του Δ.Σ. για αγορά δύο ασθενοφόρων, το ένα για το Νοσοκομείο και το δεύτερο για το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ήδη έχει προωθηθεί στη ΔΥΠΕ Θεσσαλίας και στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας για έγκριση.
Το κόστος αγοράς καθενός εκτιμάται στις 85.000 ευρώ, ενώ στόχος είναι να ανανεωθεί το μεγαλύτερο μέρος του στόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου