ΤΟΠΙΚΑ

Νίκη χρυσάφι πέτυχε η Εθνική

νίκη-χρυσάφι-πέτυχε-η-εθνική-851206

Αυτή η ομάδα ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα είτε παίζει καλά είτε όχι. Μετά το διπλό στο Λουξεμβούργο, χθες η Ελλάδα επικράτησε πολύ εύκολα και κόντρα στην πιο δυνατή Λετονία με 2-0. Δράστης και των δυο τερμάτων ο αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή Φάνης Γκέκας, που σημείωσε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ενω το Λουξεμβουργιανά έκανε την έκπληξη, νικώντας στην Ελβετία 2-1.

Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ παρουσιάστηκαν σαφώς πιο βελτιωμένοι από το προηγούμενο παιχνίδι και έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό στον όμιλο και ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο μέχρι το τέλος για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Χάρμα οφθαλμών ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος έκανε ότι ήθελε από τα δεξιά. Στους διακριθέντες και οι Σαμαράς, Γκέκας, Χαριστέας, Τοροσίδης, ενώ και οι υπόλοιποι είχαν ο καθένας με τον τρόπο του ενεργή συμμετοχή σε αυτή τη δεύτερη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική Ελλάδας με γκολ περίπου στο πρώτο δεκάλεπτό. Συγκεκριμένα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στο 11ο λεπτό σέντραρε από τα δεξιά και ο Γκέκας βρέθηκε στην πορεία της μπάλα στέλνοντας την στην δεξιά γωνία του Βάνινς.

Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ μπήκαν από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά στο ματς και έδειξαν ότι δεν θα έδιναν χώρο στους γηπεδούχους. Πέντε λεπτά μετά το γκολ ο Χαριστέας έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, μετά από φάουλ του Καραγκούνη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Η κατοχή έμεινε στην Ελλάδα, που πολύ σωστά συνέχισε να πιέζει και δεν κλείστηκε από νωρίς πίσω να κρατήσει το σκορ. Από την άλλη η Λετονία ήταν πολύ αγχωμένη και δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και επιλογές στην ελληνική πίεση και έμοιαζαν εγκλωβισμένοι…

Την επόμενη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Χαριστέας στο 29ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Καραγκούνη έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των Λετονών έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Έλληνες παίκτες κυριάρχησαν στον αέρα στην περιοχή των γηπεδούχων, αφού υπήρχε εμφανής διαφορά ύψους. Στο 38΄ ο Σαμαράς ξεμαρκαρίστηκε από τα δεξιά, αλλά το αριστερό του σουτ έφυγε λίγο άουτ.

Όπως και στο πρώτο μισό έτσι και στο δεύτερο το ξεκίνημα ήταν όλα τα λεφτά. Συγκεκριμένα ο Φάνης Γκέκας πάλι βρέθηκε στο σωστό σημείο και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την σέντρα του Τοροσίδη από τα αριστερά, διαμορφώνοντας με κεφαλιά στο 49ο λεπτό το 2-0, κλειδώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Μετά το δεύτερο γκολ της Ελλάδας, οι Λετονοί άρχισαν να πιέζουν και να ανοίγονται δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φεύγουν στην αντεπίθεση. Σε μια από αυτές δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Τοροσίδης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δοκάρι.

Στο 82΄ ο Αγγελος Χαριστέας έχασε ακόμα μια κλασσική ευκαιρία, όταν πάνω στην γραμμή δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Βάνινς. Το παιχνίδι τελείωσε με την μοναδική φάση των γηπεδούχων, όταν ο Βερπακόφσκις βγήκε μόνος του απέναντι από τον Χαλκιά, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Για την 3η αγωνιστική (11.10.2008) στον όμιλο της Ελλάδας θα γίνουν οι αγώνες:

Λουξεμβούργο-Ισραήλ
Ελβετία-Λετονία
Ελλάδα-Μολδαβία

και στην 4η αγωνιστική 15.10.2008

Λετονία-Ισραήλ
Λουξεμβούργο-Μολδαβία
Ελλάδα-Ελβετία

Σε χθεσινοβραδινούς αγώνες είχαμε
την σούπερ έκπληξη Ελβετία-Λουξεμβούργο 1-2 και το Μολδαβία-Ισραήλ 1-2 στον όμιλό μας αλλά και

Σουηδία-Ουγγαρία 2-1
Ρωσία-Ουαλία 2-1
Φινλανδία-Γερμανία 3-3
Τουρκία-Βέλγιο 1-1
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Εσθονία 7-0
Ανδόρα-Λευκορωσία 1-3
Καζακστάν-Ουκρανία 1-3
Νήσοι Φερόε-Ρουμανία 0-1
Λιθουανία-Αυστρία 2-0
Μαυροβούνιο-Ιρλανδία 0-0
Σαν Μαρίνο-Πολωνία 0-2
Σκόπια-Ολλανδία 1-2 και Ισλανδία-Σκωτία 1-2

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου