ΤΟΠΙΚΑ

“Αντιπαράθεση εφ όλης της ύλης” πρότεινε η Αλ. Παπαρήγα

αντιπαράθεση-εφ-όλης-της-ύλης-πρότ-851206

Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα «χρειάζεται μια γραμμή αντιπαράθεσης εφ όλης της ύλης» τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ. «Προτείνουμε μια εναλλακτική γραμμή πάλης που περιλαμβάνει πίεση, αντίσταση, αντιπολίτευση, διεκδικήσεις» πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.
«Ο πρωθυπουργός ήταν προβλέψιμος στην 73η ΔΕΘ», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ και σημείωσε πως ο Σεπτέμβριος δεν φέρνει τίποτε νέο, όπως δεν έφερνε και επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού -όπως είπε- 365 μέρες τον χρόνο εφαρμόζονται οι αντεργατικές πολιτικές τους.
Η κα Παπαρήγα απευθύνθηκε στους εργατοϋπάλληλους και τους κάλεσε να «γκρεμίσουν» τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. «Να ξεμπερδεύουμε με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο σαν κομματικούς σχηματισμούς, αλλά να φέρουμε σε θέση ήττας την αστική τάξη, τα μονοπώλια, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε πως και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προβλήματα, διότι δεν μπορούν να περνούν τις πολιτικές τους με την ευκολία, που το έκαναν στο παρελθόν.
Για τη Ν.Δ. είπε ότι δεν «εξαγνίστηκε» όσο ήταν στην αντιπολίτευση και για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έγινε «λευκή περιστερά», στα χρόνια, που είναι αντιπολίτευση.
Για τον ΣΥΝ παρατήρησε ότι “ψηφοθηρικά επικεντρώνει σε συγκεκριμένα ζητήματα την πολιτική του (άρθρο 16, γενιά των 700 ευρώ), προτείνει «μεθαδόνη», δηλαδή το χάπι που θα διατηρήσει τη φτώχεια, “όμως η φτώχεια -τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ- δεν κρύβεται.
Σε ό,τι αφορά Στην υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου υπογράμμισε: «Σκάνδαλο υπάρχει. Τα περισσότερα σκάνδαλα είναι νόμιμα, υπάρχει σύνδεση κράτους και μονοπωλίων. Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων συμβαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το ανέδειξε το ΚΚΕ πριν χρόνια και δεν έγινε θέμα. Γιατί τώρα έγινε θέμα;»
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πολιτικών συμμαχιών η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι με τις σημερινές πολιτικές δυνάμεις το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει συμμαχία και σημείωσε πως ο ΣΥΝ θέτει το ζήτημα της συνεργασίας για προεκλογικούς λόγους.
Ως προς τις ευρωεκλογές είπε ότι το ΚΚΕ θα τους δώσει γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Εξέφρασε τη σιγουριά ότι το κόμμα θα βγει ακόμα πιο δυναμωμένο από το 18ο συνέδριό του και αυτό θα το βοηθήσει να δώσει με μεγαλύτερη επιτυχία τη μάχη των ευρωεκλογών.
Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργατοϋπαλλήλους να ξεμπλέξουν με το σύνδρομο του φόβου και από ηττημένοι να γίνουν νικητές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου