ΤΟΠΙΚΑ

Πληρώνει την ακατάσχετη υποσχεσιολογία

πληρώνει-την-ακατάσχετη-υποσχεσιολο-851206

Δικαίως η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή προτείνει την καταβολή του εφάπαξ ποσού για τους επαγγελματοβιοτέχνες για την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, αντί της κατάργησης του αφορολόγητου των 10.500 ευρώ για τους ΕΒΕ, το οποίο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας το ανέσυρε ως δαμόκλεια σπάθη επί δικαίων και αδίκων. Ακόμη και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τυφλών ξεσηκώθηκε χθες και έκανε πορεία στη Βουλή για την ανερμάτιστη φορομπηχτική πολιτική της γαλάζιας διακυβέρνησης. Σε λίγο ακόμη και οι νεκροί θα… σηκωθούν με αυτά τα τραγελαφικά που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας, όπου από τη μία μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές και από την άλλη καταργούνται τα αφορολόγητα όρια. Από την άλλη κομπορρημονούν οι γαλάζιοι αξιωματούχοι ότι έδωσαν και αύξησαν τα επιδόματα του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ και από την άλλη, με το αλαλούμ που επικρατεί στους ελέγχους, έχουμε κατά κοινή ομολογία πολλά είδη που απαρτίζουν το καλάθι της νοικοκυράς και τα οποία είναι αυξημένα μέχρι και 400% για τα αντίστοιχα είδη, που πωλούνται στις υπόλοιπες χώρες – μέλη της Ε.Ε.
Από την άλλη κόβουν τις υπηρεσίες που παρέχονται στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΥ με τα περίφημα «κουπόνια» της Εργατικής Εστίας, ενώ σήμερα που χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία χιλιάδες γονείς νηπίων είναι σε απόγνωση και δεν γνωρίζουν πού θα στείλουν τα παιδιά τους μετά τη θεσμοθέτηση του δημόσιου νηπιαγωγείου. Μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει αξιώσει να απαντήσει στους Δήμους, τη στιγμή που εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις παιδιών. Όλα αυτά, μας λένε οι ιθύνοντες, γίνονται, γιατί τα ταμεία είναι άδεια και προσπαθούν να αποδώσουν την οικονομική δυσπραγία στην εισαγόμενη κρίση. Πού πήγαν άραγε εκείνες περίφημες προεκλογικές υποσχέσεις για την εξοικονόμηση των 10 δισ. ευρώ από το σπάταλο πράσινο κράτος; Οι άλλες υποσχέσεις για το 5% του ΑΕΠ που θα δοθεί για την Παιδεία τι έγιναν; Τι έχει να πεί η κυβέρνηση στους ισχυρισμούς Πολύδωρα για τους «κουμπάρους» και τα golden boys;
Με αυτά και με αυτά η κυβέρνηση φαίνεται σήμερα να είναι δέσμια της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας της από τα μπαλκόνια τις παραμονές των εκλογών του 2004.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου