ΤΟΠΙΚΑ

Η «ιδιαίτερη ματιά» της Θέμιδος

η-ιδιαίτερη-ματιά-της-θέμιδος-851206

Μότο Διέψευσε τα σενάρια εσωκομματικής κρίσης και αμφισβήτησης του Κ. Καραμανλή
Να δώσει η Θέμις λύση στην υπόθεση της Μ. Βατοπεδίου και της εμπλοκής της οικογένειας Βουλγαράκη στην ζημιογόνο ανταλλαγή ακίνητης περιουσίας με το Δημόσιο, ευχήθηκε… περιγραφικά ο Θ. Ρουσόπουλος.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου και υπουργός Επικρατείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να ρίξει την ιδιαίτερη ματιά της πάνω στο θέμα και να δώσει λύση σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη στη Ελλάδα», αναφερόμενος στην παρέμβαση με τη νέα έρευνα Σανιδά για τη Μονή Βατοπεδίου.
Για τους υπουργούς που φέρεται να εμπλέκονται, (τους κ. κ. Μπασιάκο και Δούκα) ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ενήργησαν με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 100 Α), όπου αναφέρεται τι ακριβώς είναι το νομικό συμβούλιο του κράτους.
«Ζήτησαν, λοιπόν, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που αποτελεί τον σύμβουλο κάθε υπουργού, γνωμοδοτήσεις οι οποίες εφόσον έγιναν – σε μια περίπτωση ο τότε υφυπουργός ανέγνωσε τη γνωμοδότηση και πήρε και νέα γνωμοδότηση – έκαναν αυτό που επιβάλει το καθήκον τους, όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα. Ενήργησαν, δηλαδή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των καθηκόντων τους», σημείωσε.
Ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ότι κατά την κυβέρνηση «η Δικαιοσύνη οδηγεί τα πράγματα στην αλήθεια», επικαλούμενος, ως παράδειγμα, την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, όπου, όπως τόνισε, «έλαμψε η αλήθεια και μπήκαν επίορκοι δικαστές στη φυλακή».
Ο ίδιος πάντως και παρά τις συνεχείς οξείες δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών και τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν αρνητικές γνώμες για τη στάση του πρωθυπουργού και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, διέψευσε τα σενάρια εσωκομματικής κρίσης και αμφισβήτησης του Κ. Καραμανλή μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο ΛΑΟΣ
«Δεν περιμέναμε από τον κ. Σανιδά υπό μορφήν ψυχογραφήματος να αποδώσει σε “ραθυμία, αδιαφορία ή ενσυνείδητη επιλογή” εκείνων που γνωμοδότησαν όλα εκείνα που οδήγησαν στις κακουργηματικές απάτες εις βάρος του Δημοσίου και να εκτιμά ότι οι υπουργοί απλώς “παραπλανήθηκαν” ».
Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει ο ΛΑ.Ο.Σ την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Πολύ περισσότερο όταν ο διαχειριστής των γνωμοδοτήσεων, που ενήργησε ως αντίδικος του Δημοσίου είναι ο πεθερός του υπουργού, που πήρε μαζί με τους υπόλοιπους σκανδαλοποιούς απαλλακτικό βούλευμα στη Θεσσαλονίκη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Βολές από την αντιπολίτευση

Για «αδικαιολόγητο νομικό και πολιτικό ατόπημα» στην παρέμβαση του κ. Σανιδά έκανε λόγο το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να κλείσει όπως-όπως τις σοβαρές προσωπικές εκκρεμότητες των στελεχών της».
«Ο κ. Σανιδάς υποκαθιστώντας τον φυσικό δικαστή, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, αλλά και την κοινή λογική απαλλάσσει προκαταβολικά όσους έλαβε εντολή να απαλλάξει για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Οι θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης Καραμανλή δεν έχουν τέλος».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί πέντε χρόνια παρακολουθούσαν και κάλυπταν τις παρανομίες, τις οποίες έκανε η Μονή Βατοπεδίου με τη συνενοχή των κρατικών υπηρεσιών, σαν να παρακολουθούσαν τα άχραντα μυστήρια».

Παρέμβαση του Β. Πολύδωρα

Παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη ΝΔ επιχειρεί ο Βύρων Πολύδωρας μέσω άρθρου του στον Ελεύθερο Τύπο χθες.
Ο βουλευτής και πρώην υπουργός απαντά ουσιαστικά σε άρθρο του συμβούλου και συνεργάτη του πρωθυπουργού σε θέματα επικοινωνίας Γ. Λούλη, υπερασπιζόμενος την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών και επισημαίνει ότι πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση.
«Ας μην αναζητούν άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα στους αντάρτες. Ματαιοπονούν. Και αν ως στόχο τους έχουν τη σιωπή των αμνών ή μόνο τη σύμφωνο γνώμη κάτι τέτοιο δε μοιάζει και τόσο δημοκρατικό.
» […] Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και το κόμμα. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Και προπαντός την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης.»
Ο κ. Πολύδωρας σημειώνει ότι οι ανήκεστες βλάβες προέρχονται από υπερέμπιστους υπουργούς. Και από τους «κολλητούς», τους «κουμπάρους» και τα νεόφερτα «golden boys».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου