ΤΟΠΙΚΑ

Συμφωνική σύμπραξη στο “Θέατρο γης”

συμφωνική-σύμπραξη-στο-θέατρο-γης-851206

Στο Φεστιβάλ «Δημητρίων» του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει απόψε η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου, η οποία θα εμφανιστεί στο “Θέατρο γης” στις 9 το βράδυ. Η ορχήστρα θα συμμετάσχει σε ένα αφιέρωμα στον διακεκριμένο Πολωνό συνθέτη Zbigniew Preisner γνωστό από την κινηματογραφική μουσική στις ταινίες του Κ. Kieslowski (“H διπλή ζωή της Βερόνικα”, “Τα τρία χρώματα –μπλε, κόκκινο ,άσπρο” κ.τ.λ). Συμμετέχουν η Teresa Salgueiro (τραγουδίστρια των Madredeus) και η σοπράνο Elzbieta Towarnicka (η φωνή της «Βερόνικα») καθώς επίσης δέκα σολίστ μουσικοί. Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου θα διευθύνει ο μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης η Μαίρη Κωνσταντινίδου.
Ο Zbigniew Preisner, ο συνθέτης των βραβευμένων μουσικών επενδύσεων των ταινιών του Krzystof Kieslowski, του Louis Malle, της Agnieszka Holland και πολλών άλλων, θα παρουσιάσει μία επιλογή από τις κινηματογραφικές του επιτυχίες, καθώς και την τελευταία προσωπική του δουλειά «Silence, Night & Dreams». Ένα έργο γραμμένο για ορχήστρα, χορωδία, σολίστες οργάνων και για τη φωνή της Teresa Salgueiro, που περιλαμβάνει κείμενα από το Βιβλίο του Ιώβ και το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.
Στο πρώτο μέρος, που θα παρουσιαστεί το «Silence, Night & Dreams», ο ίδιος ο Zbigniew Preisner θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Bόλου, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και τους σολίστες μουσικούς και τραγουδιστές. Το δεύτερο μέρος θα διευθύνει ο μαέστρος της Ορχήστρας, ο Βολιώτης Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, το οποίο και θα περιλαμβάνει όλα τα γνωστά μουσικά θέματα που έχει συνθέσει ο μεγάλος Πολωνός συνθέτης για τον κινηματογράφο, όπως για τις ταινίες «Διπλή ζωή της Βερονίκ», την Τριλογία «Μπλε- Λευκή- Κόκκινη», «Ο δεκάλογος», «Μικρή ιστορία για ένα φόνο». Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθούν στο Σύλλογο Φίλων του Παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου