ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Επάνω: Πολύ μπλεγμένη η κυβέρνηση…

Από τις 41 συνολικά διαβάσεις του θεσσαλικού σιδηροδρόμου μόνο οι 18 είναι φυλασσόμενες. Στις υπόλοιπες 23 ο χάρος θερίζει. Αναμφίβολα θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στις ράγες του τρένου στο Βόλο, στη Λάρισα και ολόκληρη τη Θεσσαλία την τελευταία δεκαετία. Έτσι διαιρώντας τον αριθμό των 23 αφύλακτων διαβάσεων με τον αριθμό των θυμάτων θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα για το κόστος ζωής. Για να γίνει φυλασσόμενη μια διάβαση, γνωρίζουμε πόσο κοστίζει. Είναι καιρός να μάθουμε πόσο κοστίζει και η ανθρώπινη ζωή. Όχι ότι θα την υπολογίσει κανείς, έτσι απλά για να ξέρουμε.

Μιλούν όλοι οι αρμόδιοι που καλούνται να δικαιολογήσουν τις αδικαιολόγητες και εγκληματικές παραλείψεις του ΟΣΕ στην ασφάλεια του δικτύου του, για το μεγάλο κόστος κατασκευής των ανισόπεδων διαβάσεων. Γιατί, ρε παιδιά, οι ηλεκτρικές μπάρες καταργήθηκαν; Δεν υπολογίζουμε βεβαίως ούτε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, γιατί η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων στη Μεγάλη Βρετανία διπλασίασε τα δυστυχήματα στο σιδηρόδρομο.

Πολύδωρας καρφώνει Βουλγαράκη, Κεφαλογιάννης καρφώνει Παυλίδη και Δούκας «δίνει στεγνά» τον Μπασιάκο. Μήπως έχουμε κυβέρνηση… καταδοτών και δεν το ’χουμε καταλάβει;

Απομυθοποίηση και του Αγίου Όρους. Θυμούνται οι Βολιώτες τα κηρύγματα του ηγούμενου Εφραίμ –πραγματικά χαρισματικός – στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Βόλο. Τώρα η Μονή Βατοπεδίου αναγκάζεται να εκδίδει ανακοινώσεις για τις συναλλαγές της με το Ελληνικό Δημόσιο ως άλλο κτηματομεσιτικό γραφείο ή real estate, αν προτιμάτε. Άρα εκλείπει πλέον και το γνωστό «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Μπασιάκος κρύβεται πίσω από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Το είπε ξεκάθαρα χθες με δηλώσεις του στο MEGA ο πρώην καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θωμάς Αλιφακιώτης, ο οποίος υπήρξε Γενικός Γραμματέας επί υπουργείας Μπασιάκου στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Αλιφακιώτης δεν υπέγραφε τα αιτήματα των μοναχών κι ο Μπασιάκος τον κατέβασε από το τρένο. Θυμίζουμε απλά ότι πρόκειται για τον υπουργό Γεωργίας που επισκέφθηκε τη Λάρισα μόνο την ημέρα της κηδείας της μητέρας του Γιώργου Σουφλιά και πρόκειται επίσης για τον υπουργό –που όπως λένε οι αγροτοσυνδικαλιστές – ακόμα και στο προσωπικό του τηλέφωνο απαντούσε η αδελφή του. Τέτοιος πολιτικός αστέρας.

Βαρύ το κλίμα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την κυβέρνηση. Το έγραψαν όλες οι εφημερίδες ανεξαρτήτως γραμμής. Ήταν ο λόγος για τον οποίο οι υπουργοί δεν εμφανίστηκαν στα μπουζούκια της συμπρωτεύουσας. Πάντως τα πούρα που κάπνισαν στο Shark της Καλαμαριάς ήταν αρκετά για να τονώσουν ακόμα και την παραπαίουσα οικονομία της Κούβας… Άτιμα και ακριβά σεκλέτια της κοινωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου