ΤΟΠΙΚΑ

Παπαευθυμίου, ρήγμα στην ΤΕΔΚ

παπαευθυμίου-ρήγμα-στην-τεδκ-851206

Ο επαναπροσδιορισμός των αναγκών των δήμων σε μηχανολογικό εξοπλισμό από τα προγράμματα 35% και 45% του Θησέα αποφασίστηκε στη διάρκεια του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου, ενώ οι νέες προτάσεις θα τεθούν στο επόμενο συμβούλιο, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τον ήδη υπάρχοντα προϋπολογισμό.
Ειδικότερα ο Δήμαρχος Μουρεσίου κ. Λεβέντης, ο οποίος ουσιαστικά έφερε και το θέμα, δήλωσε με αφορμή την μη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ανατολικού Πηλίου, πως «έπρεπε να πάρουμε τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα και να γίνει επιτέλους αυτό το ΣΜΑ Ανατολικού Πηλίου και εμείς το συζητάμε τώρα που τελειώνουν και τα προγράμματα του Θησέα. Στο Μούρεσι έχω χωροθετήσει μόνος μου σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Στη Ζαγορά, που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ξέρετε ότι πετιούνται τα απορρίμματα σε αλάνα; Με προσβάλλει σαν Έλληνα πολίτη!»
Συνέχεια έδωσε ο Δήμαρχος Σηπιάδος κ. Βακούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στο μηχανολογικό εξοπλισμό που πρέπει να προμηθευτούν οι δήμοι από το πρόγραμμα Θησέας, θέτοντας τη πρόταση «να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση και να αναμορφώσουμε τις απαιτήσεις, προσαρμοζόμενοι στα 1.900.000 ευρώ και όχι στα 2.400.000, που φαίνεται να αντιστοιχούν τώρα».
Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Κουρτίνας τόνισε πως η σύσταση του φορέα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. «Με τις δυνατότητες που είχαμε, τρέξαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε τις διαδικασίες και έγινε διαγωνισμός για τα μηχανήματα, ο οποίος όμως απέβη άκαρπος. Θα γίνει προσπάθεια επανεργοποίησης του διαγωνισμού, όμως ο προϋπολογισμός από 1.900.000 ευρώ έχει φτάσει στα 2.400.000 ευρώ. Αυτά από ποιες πηγές θα βρεθούν για να ικανοποιηθούν όλοι οι δήμαρχοι;», τόνισε ο κ. Κουρτίνας.
Πρότεινε δε για την εξεύρεση των χρημάτων είτε να κοπούν πέντε οχήματα – πλυντήρια είτε να δεχθεί ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος από διαδημοτικές δράσεις από το 35% και 45% του Θησέα από ανενεργούς κωδικούς να δοθεί κάποιο μέρος των χρημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου