ΤΟΠΙΚΑ

Τόσοι υπουργοί… «μωραί παρθένοι»;

τόσοι-υπουργοί-μωραί-παρθένοι-851206

Σώσον Κύριε και ευλόγησον την κληρονομίαν σου. Αυτή η βόμβα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για την υπόθεση της πολυδαίδαλης ανταλλαγής κτημάτων της Μονής Βατοπεδίου με ακίνητα του δημοσίου, να μου το θυμηθείτε, θα βγάλει πολλά στην επιφάνεια.
Εδώ δεν πρόκειται απλώς για το μέγα μυστήριο και «θαύμα» τού πώς βρέθηκε η Μονή μέσα σε λίγα χρόνια να είναι «ιδιοκτήτης» χιλιάδων στρεμμάτων, από τα 400 που πράγματι είχε κληρονομήσει από κάποιον μοναχό στη Βιστωνίδα. Αλλά για το πώς αυτή η αμφίβολης κυριότητας και ιδιοκτησίας περιουσία υπερεκτιμήθηκε και πώς υποτιμήθηκε τόσο προκλητικά η αξία ακινήτων του δημοσίου κατά την περίφημη ανταλλαγή.
Ο κ. Σανιδάς κάνει λόγο για υπουργούς τόσο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας, που «παραπλανήθηκαν» από πονηρές «εισηγήσεις» κρατικών λειτουργών. Προσωπικά δυσκολεύομαι να αποδεχθώ ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί ήσαν και είναι… μωραί παρθένοι.
Τόσο ώστε να αποδέχονται αβασάνιστα την εκτίμηση ενός ακινήτου του δημοσίου περίπου στο ένα δέκατο της αντικειμενικής του αξίας. Για το οποίο βεβαίως δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται περί απάτης, για την οποία κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί. Απόδειξη άλλωστε ότι αμέσως μετά η Μονή το πούλησε σε ιδιώτη, εισπράττοντας πενήντα φορές περισσότερα από εκείνα στα οποία είχε εκτιμηθεί κατά την ανταλλαγή.
Σε μια περίοδο που το κράτος αναγκάζεται να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη μας, για να μαζέψει χιλιάρικο-χιλιάρικο κάποια έσοδα, δεν έχει κανείς ευθύνη για αυτό τον χορό εκατομμυρίων που λήστεψαν από την κρατική περιουσία κάποιοι επιτήδειοι; Εδώ πια έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία με συνεργούς καλογέρους-επιχειρηματίες, περίεργους εθελοντές δικηγόρους και συμβολαιογράφους, εκτιμητές και ορκωτούς ελεγκτές. Και στην κορυφή, μερικούς τόσο εύκολα… παραπλανημένους πολιτικούς.
Ως τώρα ήξερα την παροιμία «ο Θεός να σε φυλάει από τα πισινά του γάιδαρου και τα μπροστινά του καλόγερου», οπότε δεν εκπλήσσομαι για τη δεινότητα των καλογέρων-επιχειρηματιών. Αλλα για πολιτικούς «μωρές παρθένες» δεν ήξερα.
Γιατί δεν πέρασαν όλα αυτά, αφού τάχα τα δικαιώματα της Μονής είναι από το… Βυζάντιο, σε κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Μητσοτάκη;
Είναι πιο… μάγκες ή πιο μαλθακοί –για να μην πω άλλη λέξη- οι πολιτικοί τους επίγονοι;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου