ΤΟΠΙΚΑ

Μόνη λύση ο ανασχηματισμός

μόνη-λύση-ο-ανασχηματισμός-851206

Η στενωπός στην οποία έχει εισέλθει η κυβέρνηση Καραμανλή είναι ίσως η δυσκολότερη από τότε που ανέλαβε την εξουσία, δηλαδή στις 7 Μαρτίου του 2004. Δεν είναι το πελώριο θέμα των ομολόγων, για το οποίο όμως ο απλός πολίτης μικρή αντίληψη διαθέτει, αφού δεν ξέρει στην πλειοψηφία του το κοινωνικό σώμα και ούτε μπορεί να παρακολουθήσει τις διαδικασίες των αετονύχηδων. Δεν είναι ούτε το γαργαλιστικό θέμα Ζαχόπουλου, στο οποίο ναι μεν οι πολίτες συμμετέχουν και συζητούν, προσποιούμενοι μάλιστα πολλές φορές τους ειδικούς, αλλά δεν είναι η υπόθεση που θα επηρεάσει την πολιτική τους στάση, εφόσον τέτοια ζητήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας πολλών Ελλήνων.
Το σημερινό θέμα έχει δημιουργηθεί από ζητήματα που ενδιαφέρουν άμεσα τον Έλληνα. Φορολογία, ακίνητη περιουσία, αγορά ακινήτων και διαμερισμάτων, ζητήματα που τον απασχολούν από την ώρα που ενηλικιώνεται μέχρι την ώρα που κλείνει τα μάτια του. Γι’ αυτό και η υπόθεση Βουλγαράκη έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ, γι’ αυτό και οι πολίτες εκφράζουν την οργή τους για την απλόχερη κάλυψη του πρωθυπουργού προς τον υπουργό του.
Ενδεχομένως από τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πέσει μια κυβέρνηση, όσο κι αν φωνάζουν οι λεγόμενοι αντάρτες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν και ως άλλοθι. Όσο οι αντάρτες φωνάζουν χωρίς να αποχωρούν, η ζυγαριά ισορροπεί. Κατά συνέπεια εκλογές αυτή την εποχή ούτε ως επιλογή ούτε από ανάγκη για τον Καραμανλή μπορούν να προκύψουν. Μετά τον Απρίλιο το ενδεχόμενο των εκλογών θα είναι πιο πιθανό.
Μονόδρομος για τον πρωθυπουργό αυτή την ώρα θα είναι ένας σαρωτικός ανασχηματισμός, ο οποίος θα μπορέσει να πείσει τους πολίτες ότι δεν απωλέσθησαν ακόμα και οι καλές προθέσεις. Ανασχηματισμός σήμερα, όχι για να επισκιασθεί η επίσκεψη Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, αλλά για να φύγουν εκτός κυβερνητικού σχήματος αυτοί που κλώτσησαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αναλάβουν κάποιοι άλλοι που έχουν διαφορετικές προθέσεις. Αυτή είναι η μόνη εφικτή δυνατότητα τούτη την ώρα για τον πρωθυπουργό. Διαφορετικά ο δρόμος θα συνεχίσει να είναι κατηφορικός και εξίσου επώδυνος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου