ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία με ποδήλατα

διαμαρτυρία-με-ποδήλατα-299370

Θα αναδείξουν προβλήματα που έχουν καταγράψει σχετικά με την προσβασιμότητα της πόλης

Ποδηλατο-διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα οι μαθητές των σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. «Ποδηλατοδρομώντας διαμαρτύρομαι», είναι ο τίτλος της δράσης των μαθητών, που θα εξελιχθεί από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Η συνάντηση όλων των ποδηλατιστών μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών θα γίνει στον χώρο της παραλίας, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ακολούθως η πορεία των ποδηλάτων θα ανέβει από την οδό Καρτάλη στην οδό Ιάσονος και από κει θα φθάσει στο Πανεπιστήμιο. Επειτα, από την οδό Δημητριάδος θα κατευθυνθεί στο Δημαρχείο.

Στην πορεία οι μαθητές θα δίνουν φυλλάδια με παραινέσεις προς τους οδηγούς, τους πεζούς και τους καταστηματάρχες και θα καταλήξουν στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα στο Δήμαρχο.

Οι μαθητές επιδιώκουν να συζητηθούν τα αιτήματά τους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ψήφισμα προς το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και οι προτάσεις προς τους οδηγούς και τους κατοίκους της πόλης προέρχονται από τρεις Περιβαλλοντικές Ομάδες σχολείων, του 1ου Γυμνασίου Βόλου, του 7ου Γυμνασίου Βόλου και του 2ου ΓΕΛ Βόλου.

Οι συγκεκριμένες ομάδες μαθητών, έχουν κάνει έρευνα και μελέτη πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και προβλημάτων προσβασιμότητας στην πόλη. Εχουν συνεργαστεί μεταξύ τους και έχουν συντάξει το ψήφισμα που απευθύνεται στο Δήμαρχο και τις προτάσεις που απευθύνονται στους οδηγούς και τους πολίτες (που είναι και γονείς τους).

Τα παραπάνω έχουν αποσταλεί προς τα 15μελή όλων των σχολείων της πόλης, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες ενημέρωσαν τους μαθητές, με στόχο να κατέβουν μαζί σε κοινή πορεία με ποδήλατα στο κέντρο της πόλης.

Οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, επέλεξαν πέντε μαθητές ανά τμήμα ή τις Περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου για να συμμετάσχουν στην πορεία. Στην πορεία θα συμμετέχει και το σωματείο κινητικά αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Η μετακίνηση και η πορεία των μαθητών θα γίνει με την εποπτεία της Τροχαίας Βόλου, ενώ υποβοηθητικά στο έργο της θα συνδράμουν και εθελοντικές ομάδες της Μαγνησίας.

Η δράση συντονίζεται από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στα πλαίσια του Θεματικού Έτους «Ενεργός Πολίτης» και του προγράμματος «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’sdoitGreece 2014», δράσεις που υποστηρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με την Επιτροπή Ισότητας και την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και Νέας Ιωνίας, σε θέματα μετακίνησης και προσβασιμότητας στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου