ΤΟΠΙΚΑ

Ετρεξαν να προλάβουν τις αυξήσεις των μηχανικών

ετρεξαν-να-προλάβουν-τις-αυξήσεις-των-851206

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των αυξημένων αμοιβών των μηχανικών για την έκδοση των οικοδομικών αδειών οδήγησε την περασμένη εβδομάδα δεκάδες μηχανικούς στα Πολεοδομικά Γραφεία των Δήμων και της Νομαρχίας , προκειμένου οι ιδιοκτήτες των οικοδομών να μην επιβαρυνθούν από τα νέα αυξημένα τιμολόγια τα οποία ισχύουν από 20 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, την περασμένη Πέμπτη κατατέθηκαν 22 πλήρεις φάκελλοι για την έκδοση ισάριθμων οικοδομικών αδειών, ενώ άλλοι 19 φάκελλοι κατατέθηκαν την επόμενη μέρα για την έκδοση ισάριθμων οικοδομικών αδειών. Συνήθως , όπως εξηγεί ο Διευθυντής Πολεοδομίας του Δήμου κ. Λάζαρος Κολαξής, η κατάθεση φακέλλων για την έκδοση οικοδομικών στην υπηρεσία του Δήμου σε μία συνηθισμένη ημέρα είναι μόλις τέσσερις. Είναι προφανές, εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής Πολεοδομίας, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μελετητές- μηχανικοί έτρεξαν στην Υπηρεσία προκειμένου να είναι εμπρόθεσμοι , έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πελάτες τους με τις νέες αυξημένες τιμές.
Εξάλλου αυτή την περίοδο η Διεύθυνση της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αυθαίρετα κτίσματα στα οποία είχε δοθεί πριν από τρία χρόνια, με απόφαση της τότε υπουργού Περιβάλλοντος , φως και νερό. Η σχετική προθεσμία , όπως εξηγεί ο κ. Κολαξής , εκπνέει την 1η Μαρτίου 2007 και στο Δήμο Βόλου εξετάζουν όλα τα συγκεκριμένα κτίσματα, τα οποία είχαν ευεργετηθεί από τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση. Πρόκειται, όπως εξηγεί ο κ. Κολαξής, για πενήντα συνολικά οικοδομές, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην περιοχή του Σωρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου