ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη πτήση από Μόναχο

πρώτη-πτήση-από-μόναχο-299903

Τη Μ. Τετάρτη έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Με τo πρώτο τσάρτερ της αεροπορικής εταιρίας GERMANIAπου έρχεται απευθείας από το Μόναχο στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου σήμερα στις 9.30 το πρωί, γίνεται ένα ακόμη βήμα για τον τουρισμό της περιοχής που δείχνει ότι φέτος θα κινηθεί σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Την εκτίμηση αυτή έρχονται να ενισχύσουν και οι ειδήσεις από τον ΟΛΒ, καθώς κοινοποιούνται νέες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων από τα 42 που είχαν ανακοινωθεί προ δεκαημέρου περίπου.

Σημειώνεται πως το πρώτο κρουαζιερόπλοιο «δένει» στο Βόλο, την ερχόμενη Τετάρτη, Μεγάλη Τετάρτη, ενώ προγραμματίζονται άλλες δύο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, την επόμενη μέρα, Μ. Πέμπτη και ακόμη ένα, ανήμερα του Πάσχα.

Για την καλύτερη προετοιμασία της πόλης για τη φετινή τουριστική σαιζόν, η αρμόδια της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε για το σκοπό αυτό με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, ενώ για την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζεται συνάντηση της κ. Μπαρτζιώκα με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με στόχο να συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την εικόνα της αγοράς κατά την περίοδο άφιξης των κρουαζιερόπλοιων, τη θέσπιση εκπτωτικού κουπονιού για τους τουρίστες κ.α

Γαλάζιες Σημαίες

Εξάλλου, στο Δήμο Βόλου περιμένουν και φέτος, όπως και πέρυσι, να πάρουν την πιστοποίηση του Διεθνούς Σήματος Ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες» εννέα παραλίες και πιο συγκεκριμένα ο Αναυρος, τα Πευκάκια, οι Αλυκές, Αμαρυλλίδος, Αμφανών, Χρυσής Ακτής, Μπάρμπα Θωμά στην Αγριά, στα Πλατανίδια και στη Νέα Αγχίαλο. Εξάλλου εδώ και καιρό έχει αρχίσει η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και προϋποθέσεων προκειμένου να κατατεθεί φάκελος για να βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία» και η παραλία στο «Καρνάγιο» στα Λεχώνια. Σύμφωνα με την κ. Μπαρτζιώκα εκτός από την ποιότητα νερών χρειάζονται 32 προαπαιτούμενα προκειμένου μία παραλία να βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία.

Οπως δήλωσε η Πρόεδρος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, εδώ και καιρό έχει αρχίσει η προεργασία ώστε να είναι έτοιμες οι παραλίες, με συντονισμό από το Τμήμα Τουρισμού όλων των υπηρεσιών του Δήμου (καθαριότητας, τεχνικές υπηρεσίες, δημοσίων σχέσεων, πρασίνου, κλπ.) και των εθελοντικών περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Σημειώνεται πως οι πιο πολυσύχναστες παραλίες, όπως ορίζονται από την επιτροπή του Λιμεναρχείου (στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Βόλου), τις οποίες ο Δήμος υποχρεούται να καλύπτει και ναυαγοσωστικά, είναι: Αναυρος, Αλυκές (2 παραλίες), πλαζ Αλυκών, Χρυσή Ακτή, Μαμιδάκη, Αγχίαλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες και στην πλαζ των Αλυκών, έτσι ώστε να είναι έτοιμη με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου