ΤΟΠΙΚΑ

Οι λαμπάδες «ζεσταίνουν» την αγορά

οι-λαμπάδες-ζεσταίνουν-την-αγορά-300011

Αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στην εμπορική αγορά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σουβλάκι σε πίτα, κεμπάπ, παγωτό, σοκολάτα, γλειφιτζούρια και σπίρτα είναι μερικές από τις φετινές χιουμοριστικές πασχαλινές λαμπάδες που κυκλοφορούν στην αγορά του Βόλου και τραβούν τα βλέμματα αλλά και τους καταναλωτές.

Η αγορά της πασχαλινής λαμπάδας, είναι όπως αναφέρουν οι καταστηματάρχες- αναπόφευκτη αγορά- και γι’ αυτό σε κάθε γωνιά της πόλης, ακόμη και από καταστήματα που δεν έχουν σχέση με τo είδος, πουλάνε φέτος πασχαλινές λαμπάδες, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες σχέδια, χρώματα και τιμές.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ
Φωτογραφίες: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες η αγορά έχει μπει πλέον σε εορταστικούς ρυθμούς, με τους περισσότερους καταναλωτές να περιορίζονται αρχικά σε μια διερευνητική βόλτα, τσεκάροντας τις τιμές και την ποιότητα και έπειτα να καταλήγουν στην τελική αγορά.

Οσον αφορά τις τιμές, οι πασχαλινές λαμπάδες ξεκινούν από 5 ευρώ και φτάνουν οι ακριβότερες μέχρι και τα 40 ευρώ, ωστόσο στις πλειοψηφία τους οι καταναλωτές στρέφονται σε αυτές των 10 με 17 ευρώ.

«Από την αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε η κίνηση για την αγορά της πασχαλινής λαμπάδας» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ιδιοκτήτρια καταστήματος κ. Γεωργία Θεοδώρου, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος φέτος ζητάει φθηνότερες λαμπάδες συγκριτικά με παλιότερα. Τώρα όσον αφορά το δικό μας κατάστημα οι τιμές ξεκινούν από 12 ευρώ και φτάνουν μέχρι 18 ευρώ, βέβαια ο κόσμος αγοράζει κυρίως τις φθηνότερες λαμπάδες παρότι προτιμάει τις ακριβότερες. Οσον αφορά στα σχέδια φέτος έχουμε ιδιαίτερες και πρωτότυπες λαμπάδες και ο κόσμος δείχνει να τις προτιμάει. Π.χ έχουμε λαμπάδες σε σχήμα σοκολάτας, παγωτό ξυλάκι, λαμπάδες αρωματικές και λαμπάδες που έχουν πάνω τους παραμυθάκια».

Υπάρχει μια τάση ο κόσμος να επιλέγει χειροποίητες λαμπάδες που είναι φτιαγμένες με μεράκι αναφέρει από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια καταστήματος με λαμπάδες κ. Ιουλία Ναουμίδου, επισημαίνοντας ότι «κάθε μέρα αυξάνεται η κίνηση και αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στην Μ. εβδομάδα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα βγει στην αγορά και θα ψωνίσει εν όψει των ημερών».

Ως συμπαθητική περιγράφει την κίνηση στην αγορά η ιδιοκτήτρια καταστήματος κ. Τόνια Λιαναρίδου, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν είχε φέτος στο κατάστημά της ιδιαίτερα σχέδια, σίγουρα η κίνηση θα ήταν περιορισμένη. «Κάθε χρόνο φτιάχνουμε δικές μας λαμπάδες και προσπαθούμε να είναι μέσα στην μόδα αλλά να είναι παράλληλα ιδιαίτερες και εντυπωσιακές. Μάλιστα επειδή είναι δικής μας κατασκευής προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές όσο το δυνατόν χαμηλότερες», δηλώνει η ίδια.

Τέλος σχετικά με το θέμα ότι φέτος πάρα πολλά καταστήματα, πωλούν πασχαλινές λαμπάδες η κ. Λιαναρίδου, ανέφερε : «Φέτος πουλάνε λαμπάδες πάρα πολλά καταστήματα ακόμη και αυτά που δεν έχουν καμία σχέση με το είδος. Πλέον μόνο οι ταβέρνες δεν πουλάνε πασχαλινές λαμπάδες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου