ΤΟΠΙΚΑ

Μήπως ζείτε σε αεροστεγές περιβάλλον;

μήπως-ζείτε-σε-αεροστεγές-περιβάλλον-851206

Ακούγοντάς σας κ. Πρόεδρε, έφτασα στο οδυνηρό για κάθε πολίτη σημείο να αναρωτιέμαι αν ο πρωθυπουργός της χώρας μου έχει επίγνωση της πραγματικότητας, αν υπάρχουν άνθρωποι γύρω του που τον βοηθούν να καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι πολίτες της.
Διότι ήταν ολοφάνερο πως δεν έχετε καταλάβει ότι οι πολίτες βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Όχι μόνο επειδή δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους από την ακρίβεια, που δεν οφείλεται μόνο στους ιδιώτες οπαδούς της αισχροκέρδειας, αλλά και στις αφαιμάξεις που υφίστανται από το κράτος είτε με τις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ είτε με τις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Αλλα διότι την ίδια ώρα κάποιοι τους προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.
Για να προσφέρετε τόσο αφειδώς την κάλυψή σας στις δραστηριότητες του κ. Βουλγαράκη, πέραν όλων των άλλων, σημαίνει ότι ήπιατε τον καφέ σας χωρίς να διαβάσετε καμιά εφημερίδα. Βέβαιος προφανώς πως αν υπήρχε κάτι σοβαρό, οι έχοντες την ευθύνη -και πρώτος ο Γιάννης Ανδριανός- θα σας ενημέρωναν εγκαίρως.
Αν είχατε διαβάσει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για τις τρεις εξωχώριες (offshore) κυπριακές εταιρίες, τις Lent mar Holdings Ltd, Elpico Nominees Limited και Elpico Trustees Limited, μέσα από τις οποίες πέρασε όλο το σχέδιο να πληρώσει λιγότερους φόρους ο εκ των πλουσιότερων Ελλήνων πολιτικών υπουργός σας –δεδομένου ότι στην Κύπρο ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των εταιριών είναι μόνο 10%- είμαι βέβαιος ότι δεν θα λέγατε τα ίδια. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα ξέρατε όλα αυτά και δεν σας προκάλεσαν την ίδια αλγεινή εντύπωση που προκαλούν και στους πολίτες.
Αν συνέβαινε αυτό το τελευταίο, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Και αντί να κάθομαι να γράφω, θα έπρεπε να είμαι μαζί με τους «αντιεξουσιαστές» να βάζω φωτιές αδιακρίτως.
Εκεί θέλετε να μας οδηγήσετε είτε εσείς είτε κάποιοι από τους συνεργάτες σας, από τους οποίους είστε τόσο ικανοποιημένος, ώστε δεν συζητάτε καν το ενδεχόμενο ανασχηματισμού;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου