ΤΟΠΙΚΑ

Νέο «επεισόδιο» Αχιλλέα Μπέου -Γιάννη Στάμου

νέο-επεισόδιο-αχιλλέα-μπέου-γιάνν-851206

Νέο μέτωπο ανοίγει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Αχιλλέας Μπέος με το σημερινό πολιτικό προσωπικό που διοικεί το Δήμο Βόλου. Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αφήνει να αιωρηθεί ότι ενέχει οσμή πολιτικοοικονομικού σκανδάλου η οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ την περασμένη δεκαετία, τότε που την τύχη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Βόλου την είχαν στα χέρια τους πολιτικά πρόσωπα που πρόσκεινται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Μπέος ανασύρει στην επιφάνεια παλιά… ξινά σταφύλια και εν προκειμένω για το γήπεδο του Ολυμπιακού στην Άλλη Μεριά, μία υπόθεση που χρονολογείται από το 1995. Μία υπόθεση μάλιστα που είχε απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα, αφού είχε αποτελέσει αντικείμενο έντονης διαμάχης μεταξύ του τότε Δημάρχου Βόλου Δημήτρη Πιτσιώρη και του τότε προέδρου της ΠΑΕ κ. Γιάννη Στάμου, καθώς και του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ Θανάση Παπαγιάννη και του τότε κοινοτάρχη Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζου, χωρίς ωστόσο να αποδειχθεί ότι υπήρξε οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή που να υπέχει οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες για τους τότε υπεύθυνους της ομάδας.
Η ανάσυρση της υπόθεσης εκ μέρους του κ. Μπέου στην επικαιρότητα καταγράφεται ως ένα ακόμη επεισόδιο στα τελευταία γεγονότα που καταγράφονται ανάμεσα στην ΠΑΕ και το Δήμο Βόλου, ενώ αποτελεί ερωτηματικό αν τα ελατήρια του νέου μεγαλομετόχου της ομάδας έχουν ως αφετηρία τα καλώς εννοούμενα οικονομικά συμφέροντα της ομάδας ή εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο που έχει σαν στόχο να αμαυρώσει την εικόνα των στελεχών της Δημοκρατικής Συνεργασίας στη μεγάλη δεξαμενή των φιλάθλων – ψηφοφόρων της ομάδας με την παρότρυνση και άλλων παραγόντων της πολιτικοοικονομικής ζωής της περιοχής μας.

Απάντηση

Το βέβαιο είναι ότι στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην Εισαγγελία Βόλου θα απαντήσει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο Αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος. Μία συνέντευξη που αναμένεται ασφαλώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με πιθανές αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές απαιτήσεις του μεγαλομετόχου που δεν ικανοποιήθηκαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή και οι οποίες αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα της μεταστροφής της στάσης του απέναντι στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, προς τους οποίους την πρώτη περίοδο έλευσής του στην πόλη, ο κ. Μπέος δεν φειδόταν να απονέμει τα εύσημα στους ενοίκους του δημαρχιακού μεγάρου, ενώ ήταν σε καθημερινή συνεργασία μαζί τους στο Δημαρχείο, γεγονός που δεν έμενε ασχολίαστο ακόμη και από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, που δεν έβλεπαν με καλό μάτι αυτό το καθημερινό αλισβερίσι του κ. Μπέου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Σημειώνεται πως σε ανύποπτη στιγμή για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του ΕΑΚ ο κ. Στάμος έχει υπογραμμίσει ότι για το έργο θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και ότι ο ίδιος δεν υπογράφει για την έγκρισή του, αλλά και οι μηχανικοί της υπηρεσίας που δεν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν ένα έργο το οποίο δεν πληροί όλα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Σημειώνεται πως η ανακατασκευή του χλοοτάπητα του ΕΑΚ χρηματοδοτείται με το ποσό των 290.000 ευρώ και από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση
της ΠΑΕ

Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Νικόλαο Μπέο, σε βάρος της διοίκησης της ομάδας το 1995, με την οποία ζητείται να διερευνηθεί πώληση της περιουσίας του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας στο διαδίκτυο, η ΠΑΕ «ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ώστε να διερευνηθεί το σκάνδαλο της παράνομης πώλησης της περιουσίας του Ολυμπιακού Βόλου.
Πληροφοριακά τα 100 εκατομμύρια δραχμές που εισπράχθηκαν παράνομα από τον κ. Θανάση Παπαγιάννη, ουδέποτε μπήκαν στα ταμεία του Ολυμπιακού Βόλου. Πρόεδρος ο αιρετός αντιδήμαρχος Ιωάννης Στάμος, διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Παπαγιάννης, και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Σινέλης.»
Σημειώνεται ότι η αγοραπωλησία αφορά σε ακίνητο στην Άλλη Μεριά και όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά, τα χρήματα που εισπράχθηκαν δεν φαίνονται σε κανένα ισολογισμό που έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα η ΠΑΕ και στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται από τη δικαιοσύνη να εξετάσει το θέμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου