ΤΟΠΙΚΑ

Ασθενοφόρα χωρίς βενζίνη!

ασθενοφόρα-χωρίς-βενζίνη-851206

Σε χώρο-«κουτί» εργάζονται και αναπνέουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Βόλου. Οι συνθήκες στέγασης μιας από τις πιο καίριες υπηρεσίες, καθώς και οι ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σύντομα σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, εάν δεν δοθεί σύντομα λύση τουλάχιστον στο στεγαστικό πρόβλημα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Ιερόθεος Γιαμουρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Βόλο.
«Ξέφραγο αμπέλι», ήταν η πρώτη περιγραφή που έδωσε για το παράρτημα του ΕΚΑΒ στο Βόλο, μιλώντας στον «Τ» και δίνοντας την εικόνα που κατέγραψε σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.
Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, το πλήρωμα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του τη βενζίνη για την κίνηση των οχημάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όπως ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, το πρατήριο υγρών καυσίμων που προμήθευε το Νοσοκομείο με βενζίνη, κατήγγειλε τη σύμβαση λόγω ανεξόφλητων χρεών.
«Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πήραν την υπόσχεση ότι σύντομα το ζήτημα θα τακτοποιηθεί. Περιμένουμε με ανυπομονησία να το δούμε», ανέφερε ο κ. Γιαμουρίδης.
«Γελοίο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τις κλήσεις που κόβει σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ η δημοτική αστυνομία. «Θεωρώ –είπε- ότι δεν υπάρχει η εκτίμηση που θα έπρεπε απέναντι στην υπηρεσία».
Κατά τα άλλα στο παράρτημα του ΕΚΑΒ του Βόλου η εικόνα δεν απέχει από εκείνη στα υπόλοιπα της χώρας.
«Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι κάθε παράρτημα λειτουργεί με τα δικά του «ήθη και έθιμα» και δεν υπάρχει ενιαίο ΕΚΑΒ με θεσμοθετημένες λειτουργίες», ανέφερε ο κ. Γιαμουρίδης, ενημερώνοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση, μέσα από περιοδείες μελών της διοίκησης σε όλη τη χώρα, θα κινηθεί η Ομοσπονδία.
Οξύ χαρακτήρισε το στεγαστικό πρόβλημα του ΕΚΑΒ στο Βόλο και μεγάλες τις ελλείψεις σε προσωπικό.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τους εργαζόμενους του τοπικού ΕΚΑΒ ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι διαδικασίες για τα επιδόματα στολής και τα φύλλα πορείας, στον «αέρα» παραμένει μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς η προμήθεια 200 νέων ασθενοφόρων και 20 κινητών μονάδων που είχε εξαγγείλει τον Σεπτέμβριο του 2006 ο υπουργός Υγείας, ενώ στα «χαρτιά» είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων.
Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων και επαφών με εργαζομένους του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα, θα τεθεί υπόψη της διοίκησης της Ομοσπονδίας ολοκληρωμένη πρόταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου