ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Τόσο αυτοπαρηγορητικός…

ΟΧΙ απλώς αμήχανος -διαπιστωμένο και από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του- αλλά και αυτοπαρηγορητικός, πιστεύω, υπήρξε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη της ΔΕΘ. Αν δεν είχαν ήχο ο χώρος και η τηλεοπτική μετάδοση, θα έλεγε κανείς ότι ο κ. Καραμανλής μετέδιδε δελτίο ειδήσεων στη νοηματική γλώσσα. Χειρονομών, κατέβαλλε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να εμφανιστεί με λεοντή και μαστίγιο. Κυρίως στα σημεία που ήταν υποχρεωμένος να καλύψει έκθετους υπουργούς του. Ε, λοιπόν, μια τέτοια εμφάνιση μάλλον κατανόηση εκλιπαρούσε. Ο πρωθυπουργός ένιωσε σα να ναι εν μέσω μιας σκηνής που τον καταδίωκαν τα βλέμματα απορούντων και δυστυχούντων!
(Ενώ ο ίδιος “ζούσε” το όνειρο να ναι ο πανευτυχής μεταξύ ευτυχούντων! Τόσο ξένος…)

Προτάσσω τον δυστυχή…

ΕΜΒΟΛΙΜΑ και σημειολογικά παρενθέτω τον τραγικό θάνατο του 43χρονου σερβιτόρου στο Μαλάκι. Διέσχιζε το φονικό δρόμο για τις παραγγελίες και τον παρέσυρε μοτοσικλέτα. Υπάρχει άλλη χώρα -πλην αφρικανικής- με “λαιμητόμο” που να χωρίζει το πεδίο της βιοπάλης;
(Ε, όχι. Δεν υπερβάλλω. Απευθύνομαι και στους χλιδάτους της πολιτικής μας ζωής…)

Από άλλο πλανήτη…

ΚΑΙ βέβαια, αναμενόμενες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα της ΔΕΘ. Με δύο λόγια: “Ο πρωθυπουργός έμοιαζε σα να κατέβηκε από άλλο πλανήτη”. Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι.
(Εντελώς άσχετο: Ο Κωστίκας κι ο Γιορίκας, οι μετροπόντικες, παρέμειναν ή του χρόνου πάλι;)

Ο δικός μας τον “βραχυκύκλωσε”

ΟΡΘΑ και με ισχυρά επιχειρήματα διατυπωμένη υπήρξε η ερώτηση του “Ταχυδρόμου” μέσω Χρ. Μπουκώρου στη ΔΕΘ για τον Καποδίστρια ΙΙ. Ο πρωθυπουργός απαντώντας παραδέχθηκε ότι πράγματι “δεν πρέπει να αγνοηθούν οι τοπικές κοινωνίες” και ότι θα πρέπει με διάλογο να διορθωθούν οι στρεβλώσεις των εισηγήσεων της ΚΕΔΚΕ.
(Κάποτε έβλεπες το Δήμο στη γειτονιά σου. Τώρα με χτικιό. Και στο μέλλον με… δορυφόρο!)

Εδώ ρατσιστής…

ΑΚΡΙΒΩΣ όπως στο παλιό Νιοχώρι, που ο κυρ Γιώργης ήταν γιος προεστού και ο Σταύρακας του καραγωγέα. Λιώμα κι οι δυο στο μεθύσι, προκάλεσαν σχόλια το πρωί. “Ο κυρ Γιώργης ετέλ΄εν ευθυμία. Κείνου, όμους, του τομάρ, η Σταύρακας, εν κριπάλ΄μέθς”, έλεγαν οι συγχωριανοί.
(Πρωθυπουργός: Ο Σουφλιάς, άριστος. Ο Δήμας ανήκει στην ΕΕ. Κυρ διαιτητά, τα πιάσαμε;)

Κι εδώ όχι…

ΠΟΣΟ βλακώδες χαρακτηρίζεται το ερώτημα δημοσιογράφου για τις φονικές συμπλοκές μεταναστών στην Αθήνα; Ο πρωθυπουργός επέστρεψε την ανοησία ευγενικά. Σα να υπενθύμιζε ότι τα στραβά κουλούρια δεν τα κάνει πάντα η νύφη στο χωριό…
(Εδώ έγραψες, μεγάλε…)

Γιατί με βασανίζεις;

ΤΟΣΟ γελοίος φάνηκα στο γείτονά μου τον Αλέξη. “Γιατί με βασανίζεις κι άλλο, ρωτώντας με, αν παρακολούθησα το λόγο ή τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού; Εχω περίσσιο χρόνο από τα προβλήματα που με πολιορκούν;” με αποπήρε.
(Μα ο Πρωθυπουργός είπε ότι και συ ΄σαι ένας απλός πολίτης όπως ο… Βουλγαράκης)

Αμεμπτος, έτσι…

ΡΩΤΗΣΑ χθες τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχ. Ζουμπουλάκη, αλλά με την ιδιότητά του ως οικονομολόγου. Και μου απάντησε: “Ασφαλώς και ο υπουργός οφείλει να ναι άμεμπτος. Δεν είναι κοινός θνητός για να συμπεριφέρεται ως απλός πολίτης”.
(Και να φ-οφσορίζει-κ. Πρωθυπουργέ…)

Μόνο, τόσο;

ΩΣΤΕ ο κ. Πρωθυπουργός δεν περιέγραψε σ΄ όλο το μέγεθός του το οικονομικό χάλι μας κ. αντιπρύτανη; “Ε, ναι. Και συνειδητοποίησέ το ότι είναι πολύ χειρότερο”.
(Σα να λέμε, πήραμε τη σφούρλα στο νύχι…)

Μη χαίρεσαι…

…ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ χτενίζεται. “Μα έχουμε τόσες αποκλίσεις σε πολιτικό και προγραμματικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μη υπάρχει περιθώριο συνεργασίας”, έλεγε χθες και ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ.
(Πες το καθαρά, ότι πέταξε το πουλάκι…)

Βρώμικος Αναυρος

“ΜΑΥΡΙΣΕ” η γαλάζια σημαία του Αναύρου, όταν το Σάββατο οι λουόμενοι έφευγαν προτροπάδην από την ακτή. Αποκαΐδια, ξύλα, σαβούρα, και κάθε λογής τα είχε ξεβράσει το κύμα. Ορισμένοι εθελοντές προσπαθούσαν να υποκαταστήσουν τον προκλητικά απόντα Δήμο.
(Μαύρισε και η ψυχή μας…)

Ανεξέλεγκτοι;

ΔΕΟΣ με κατέλαβε με το συμβάν σε ακτή του Πηλίου. Δύο παρέες παιδιών ξέμειναν στ΄ ανοιχτά, με θαλάσσια ποδήλατα που είχαν πάθει βλάβη. Ο εκμεταλλευτής απλώς πλησίασε με ταχύπλοο σκάφος. Και δεν πιστεύω αυτό που μου περιέγραψαν. Ότι για να μη παρασυρθούν τα ποδήλατα από το κύμα, είπε στα παιδιά να περιμένουν για να βρει λύση!
(Οι νεαροί κολυμπώντας βγήκαν στην ακτή -μου είπαν. Είμαστε καλά;)

Να το δούμε θετικά;

ΑΝ όντως τηρηθεί αυτό που ανακοινώθηκε με τα δρομολόγια ΟΣΕ Βόλου-Λάρισας-Θεσσαλονίκης, μετά την ηλεκτροκίνηση από Λάρισα και με ανώτερο εισιτήριο 10 ευρώ, τότε γουστάρω τρένο. Απαλλάσσομαι από διόδια και καταπόνηση οδήγησης.
(Μόνο μη συμπέσω με μηχανοδηγό το Χατζηδάκη. Την έβαψα…)

Απουσιάσαμε…

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ την πτώση του ΣΥΝ σε σχέση με προηγηθέντα ενθαρρυντικά ποσοστά ο Κώστας Πουλάκης. “Απουσιάσαμε σε κρίσιμο διάστημα από την ανάδειξη των οικονομικών προβλημάτων και πρέπει να τρέξουμε”.
(Πρόσεξε, Κωστή. Την κίτρινη διαδέχεται η κόκκινη κάρτα. Αγαπημένο σου αλλά και “ωχ” χρώμα…)

ΑΓΕΤαι και φέρεται η πόλη

ΠΑΛΙ ζοχαδιάζω με την ΑΓΕΤ. Πύκνωσαν τα τσιμεντο-ντουμάνια τις νύχτες στην έρμη την πόλη!
(Τα υβριδικά φίλτρα τελικά στα μπουχαριά της ή στα πνευμόνια μας πρέπει να μπουν;)

Πρεμιέρα…

ΜΕ τον Βολιώτη υφυπουργό κάνει οσονούπω την πρεμιέρα του, λέει, ο Μάκης στη “Ζούγκλα”.
(Ηχεί από χθες το ταμ ταμ…)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου