ΤΟΠΙΚΑ

Εζησε μόλις 45 ημέρες…

εζησε-μόλις-45-ημέρες-851206

Μόλις 45 ημέρες ζωής κατάφερε να συμπληρώσει ένα αγοράκι, που άφησε χθες τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή στην παιδική κούνια του σπιτιού του. Το αγγελούδι, ένα από τα δίδυμα που ήρθαν στο κόσμο πριν ενάμισι μήνα στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, «έφυγε» πρόωρα, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς και συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε κλίμα απαρηγόρητου θρήνου οι γονείς του βρέφους και συγγενείς θεωρούν ως υπαίτιους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου. Ωστόσο οι γιατροί από την πλευρά τους αρνούνται κάθε εμπλοκή στην τραγική κατάληξη του βρέφους και αναφέρουν ότι πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο, συνηθισμένο για πρόωρα και μάλιστα δίδυμα βρέφη, τα οποία «δίνουν τη μάχη» να κρατηθούν στη ζωή τις πρώτες 40 ημέρες από τη γέννησή τους.
Τις γραπτές αναφορές των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου ζήτησε άμεσα η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Μαρία Καρρά, διερευνώντας την υπόθεση, που έλαβε διαστάσεις από τις καταγγελίες της οικογένειας του βρέφους.
Η οικογένεια, που κατοικεί στο Καλαμάκι, συνδέει το θάνατο του μωρού με το πρόβλημα κήλης που αντιμετώπισε πριν από τέσσερις ημέρες και το οποίο τους οδήγησε στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ελλείψει παιδοχειρούργου το βρέφος εξέτασε χειρούργος του Νοσοκομείου, ο οποίος σύμφωνα με τον πατέρα του μωρού αλλά και πληροφορίες από τους κύκλους του Νοσοκομείου τους ενημέρωσε ότι δεν επρόκειτο για επείγον περιστατικό και ότι μπορούσαν εν ευθέτω χρόνο να μεταβούν στη Λάρισα, ώστε να γίνει η χειρουργική επέμβαση.
Σε καμία περίπτωση το πρόβλημα της κήλης δεν μπορεί να συνδέεται με θάνατο, ήταν η πρώτη αντίδραση γιατρών που αντιμετώπισαν το περιστατικό και οι οποίοι βρέθηκαν «κατηγορούμενοι» από γονείς και συγγενικό πρόσωπο του βρέφους, που μιλούν για ιατρικό λάθος.
Οι ίδιοι οι γονείς άλλωστε ανέφεραν ότι από τη στιγμή της γέννησής του το αγγελούδι αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, καθώς είχε χαμηλό αιματοκρίτη.
Άμεσα για το θλιβερό περιστατικό ενημερώθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαρία Καρρά, η οποία ζήτησε αναφορές των γιατρών και τον πλήρη ιατρικό φάκελο του βρέφους, ενώ ζήτησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση έως ότου όλα τα στοιχεία συγκεντρωθούν, προκειμένου να μην διαχέονται άδικα «σκιές» πάνω από τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αγοράκι ανήσυχο ξύπνησε στις 2 τα ξημερώματα. Δύο ώρες αργότερα και ενώ το προσωπάκι του ήταν χλωμό, και χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, οι γονείς του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Ήταν όμως αργά για οποιαδήποτε προσπάθεια των γιατρών, αφού το βρέφος είχε εκπνεύσει.
Στην απόγνωσή τους και χωρίς να είναι σε θέση να πιστέψουν τους γιατρούς που τους ενημέρωναν για την κατάληξη του παιδιού τους, οι γονείς το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου, για να πάρουν δυστυχώς την ίδια ενημέρωση, ό,τι ήταν πλέον αργά.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους αναμένεται να εξακριβώσει η νεκροψία-νεκροτομή που παραγγέλθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου