ΤΟΠΙΚΑ

Δημ. Νασίκας : «Ασυνεπής η δημοτική αρχή Λαΐτσου»

δημ-νασίκας-ασυνεπής-η-δημοτική-αρχή-304147

Με αφορμή τις δώδεκα εξαγγελίες για το αποχετευτικό Ριζομύλου – Στεφανοβικείου που παραμένει ακόμη στα χαρτιά

Για ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημ. Νασίκας με αφορμή συγκεκριμένα έργα όπως το αποχετευτικό δίκτυο Ριζομύλου-Στεφανοβικείου που από το 2011 έχει εξαγγελθεί αρκετές φορές χωρίς όμως να υλοποιηθεί.

Οπως καταγγέλλει ο κ. Νασίκας για το θέμα της αποχέτευσης από το 2011 υπήρξαν δώδεκα διαδοχικές ανακοινώσεις αλλά έργο «μηδέν».

«Μήπως είναι εφικτό -απευθύνει το ερώτημα ο κ. Νασίκας- να διευκρινιστεί από τη δημοτική αρχή στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου τους οποίους αφορά το συγκεκριμένο έργο, εάν «έχουν σχεδιαστεί για το 2014 επιπλέον έργα, όπως το αποχετευτικό δίκτυο του Ριζομύλου – Στεφανοβικείου», τότε οι ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής από το 2011 έως και το 2013: αφορούσαν άλλο έργο; δηλώνουν την αδυναμία της και την αναποτελεσματικότητά της στο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο; (ένα από τα πολλά έργα που έχουν κατ΄ επανάληψη ανακοινωθεί αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί) ή επιβεβαιώνουν την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους πολίτες αυτού του τόπου».

Παράλληλα κάνει ειδική αναφορά σε μία – μία στις 12 ανακοινώσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένη παρέμβαση υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι από τις 10 Νοεμβρίου 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013 σε κάθε ανακοίνωση το έργο … δρομολογούνταν μέχρι όμως το Ιανουάριο του 2013 που επισήμως απεντάχθηκε από το ΥΠΕΚΑ. Ακολούθως – σύμφωνα με τον κ. Νασίκα- στις 12 Απριλίου 2013 η δημοτική αρχή δήλωνε: «Η συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς αντιμετώπισαν θετικά το αίτημά μας για χρηματοδότηση του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή του Στεφανοβικείου, του Ριζομύλου, του Αγίου Γεωργίου και ενός τμήματος του Βελεστίνου. Εντός ημερών θα οριστικοποιηθούν και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε το θέμα να προχωρήσει». Κατόπιν στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 η δημοτική αρχή δηλώνει ότι την ευθύνη της μη υλοποίησης του έργου την έχει …. η ΔΕΥΑΜΒ, στις 21 Δεκεμβρίου 2013 η δημοτική αρχή δήλωνε στην υποβολή του φακέλου θα προχωρήσει ο Δήμος και στις 30 Δεκεμβρίου 2013 δήλωνε, ότι στο φάκελο που θα υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ για να ενταχθεί το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ τονίζεται πως η προτεινόμενη πράξη αφορά στην κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγ. Γεωργίου, Στεφανοβικείου, Ριζόμυλου. Τέλος στις 3 Ιανουαρίου 2014 η δημοτική αρχή τόνιζε παράλληλα ότι για το 2014 έχουν σχεδιαστεί επιπλέον έργα, όπως το αποχετευτικό δίκτυο του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου