ΤΟΠΙΚΑ

Αλληλεγγύη στους Χαλυβουργούς

αλληλεγγύη-στους-χαλυβουργούς-304298

Από το «Μήτσος Παπαρήγας» και την ΕΛΜΕ

Η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» καταγγέλλει την απαράδεκτη δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάζονται σε πολύμηνη φυλάκιση 23 μηνών ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο αντιπρόεδρος και άλλοι απεργοί χαλυβουργοί που οργάνωσαν και συμμετείχαν στον 9μηνο απεργιακό τους αγώνα.

«Είμαστε αλληλέγγυοι -τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- από την ώρα που άρχισε ο απεργιακός τους αγώνας. Βοηθήσαμε στο χρέος της ταξικής μας αλληλεγγύης και σταθήκαμε δίπλα από τους χαλυβουργούς την ώρα που έδιναν το μεγάλο τους αγώνα στην πύλη της “Χαλυβουργίας” από την πρώτη στιγμή.

Στην ουσία, η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι στους απεργούς που στρέφεται. Η απόφαση στρέφεται κατά της οργανωμένης πάλης, κατά του ταξικού αγώνα και της ταξικής διεκδίκησης».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησία εξάλλου υπογραμμίζει ότι η απόφαση «είχε στόχο να στηρίξει τις απαιτήσεις των βιομηχάνων για μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργατών, να στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μονοπωλίων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου