ΤΟΠΙΚΑ

Προτάσεις για τους ποδηλατόδρομους

προτάσεις-για-τους-ποδηλατόδρομους-304483

Από την αυτοδιοικητική παράταξη «Πες Ναι»

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών «Πες Ναι», με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την προχθεσινή πρωτοβουλία «Ποδηλατοδρομώντας διαμαρτύρομαι», που εξελίχθηκε από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στην πόλη μας και την ακολούθησαν και μέλη μας με τα ποδήλατά τους. Η δράση συντονίστηκε από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο πλαίσιο του Θεματικού Έτους «Ενεργός Πολίτης» και του προγράμματος «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2014».

Η κίνηση «Πες Ναι» θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα κίνησης σε ολόκληρη την πόλη και όχι μόνο σε κάποιες μεμονωμένες διαδρομές. Μέριμνα πρέπει να ληφθεί τόσο για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ), τους γονείς που μετακινούν τα παιδιά τους με καροτσάκι και τους ποδηλάτες που σήμερα μπορούν να κινηθούν μόνο στους λεγόμενους ποδηλατοδρόμους.

Μια στοχευμένη παρέμβαση περικλείει το σχεδιασμό της κίνησης του ποδηλάτου στην πόλη που συνδυάζεται με την κίνηση των πεζών και εστιάζεται αποκλειστικά στη διαπλάτυνση πεζοδρομίων σε ολόκληρη την πόλη.

Σύμφωνα με την πρόταση μας θα πρέπει ο ποδηλατόδρομος να αποτελεί μέρος του διαπλατυσμένου πεζοδρομίου και να προστατεύεται από το πάρκινγκ και τα αυτοκίνητα, η κυκλοφορία των οποίων πρέπει επίσης να ανασχεδιαστεί και να ρυθμιστεί με τρόπο που θα ανακουφίσει το κέντρο της πόλης και θα δώσει χώρο και πιο ουσιαστικό ρόλο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται συνολικά η αισθητική της πόλης, η ασφάλεια των ποδηλατών και διευκολύνεται η κίνηση των πεζών. Στην παραπάνω λογική θα πρέπει να κινηθεί και ο σχεδιασμός για βελτίωση της πρόσβασης στο κέντρο και της μετακίνησης των πολιτών με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Περισσότερα για τις θέσεις μας για την κινητικότητα στην πόλη, αλλά και άλλα σημαντικά θέματα του δήμου, στην ιστοσελίδα μας www.pesnai.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου