Εξεταστικό κέντρο για δυσλεκτικούς μαθητές

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-15, 15:20:19
Εξεταστικό κέντρο για δυσλεκτικούς μαθητές

Θα λειτουργήσει για τις πανελλήνιες στο Βόλο

Ξεχωριστό κέντρο για την προφορική εξέταση των μαθητών με δυσλεξία θα λειτουργήσει για τις ανάγκες διεξαγωγής των πανελληνίων στη Μαγνησία.

Στο νομό υπάρχουν 13 μαθητές με πρόβλημα δυσλεξίας που θα δώσουν προφορικές αντί για γραπτές εξετάσεις, σε κέντρο που θα λειτουργήσει μαζί με το βαθμολογικό κέντρο του νομού.

Ο ορισμός του εξεταστικού κέντρου για τα προφορικά όπως και των υπολοίπων όπου οι μαθητές θα δώσουν γραπτές εξετάσεις αναμένεται εντός των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου και σε αυτές θα λάβουν μέρος 1.412 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια. Από αυτούς οι 1.196 είναι τελειόφοιτοι και 216 είναι οι υποψήφιοι παρελθόντων ετών που θα ξαναδοκιμάσουν, με στόχο την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν.

Από το σύνολο των τελειόφοιτων της Μαγνησίας, μόλις οι 205 επιλέγουν να μην περάσουν από τη δοκιμασία των πανελληνίων.

Σημειώνεται ότι και φέτος, η πλειονότητα των υποψηφίων, ανήκει στη θεωρητική κατεύθυνση. Από τη θεωρητική κατεύθυνση θα δώσουν γραπτές εξετάσεις 538 υποψήφιοι, 201 από τη θετική, 182 από την τεχνολογική 1 και 491 από την τεχνολογική 2.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=