ΤΟΠΙΚΑ

Βενζίνη-φωτιά για εκδρομείς

βενζίνη-φωτιά-για-εκδρομείς-311816

Μέρα με την ημέρα συνεχίζει την ανοδική της πορεία η τιμή της αμόλυβδης από 2-3 λεπτά

Με τσιμπημένη τιμή βενζίνης θα «συνοδευτεί» η φετινή έξοδος των εκδρομέων ενόψει Πάσχα. Μάλιστα, από χθες φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η ανοδική πορεία στις τιμές των καυσίμων, καθώς παρατηρείται μικρή αύξηση 2-3 λεπτών κυρίως στην τιμή της αμόλυβδης. Οπότε, όσοι αποφασίσουν να ταξιδεύσουν με το αυτοκίνητό τους για τις ημέρες του Πάσχα θα πρέπει να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή καυσίμων στο Νομό Μαγνησίας βρίσκεται στο 1,81 ευρώ το λίτρο. Ειδικότερα στο Βόλο η τιμή της αμόλυβδης ξεκινάει από το 1,57 ευρώ το λίτρο και φτάνει μέχρι το 1,69 ευρώ το λίτρο ενώ η τιμή της Super διαμορφώνεται στο 1,86 ευρώ το λίτρο.

Οσον αφορά στη δημοτική ενότητα Αγριάς η τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, διαμορφώνεται στο 1,62 ευρώ το λίτρο.

Αυξημένη είναι επίσης η τιμή της αμόλυβδης στο Νότιο Πήλιο καθώς ξεκινάει από 1,63 ευρώ το λίτρο και φτάνει μέχρι τα 1,73 ευρώ ενώ απλησίαστες είναι οι τιμές των καυσίμων στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Συγκεκριμένα στη Σκιάθο η τιμή της αμόλυβδης ξεκινάει από 1,81 ευρώ το λίτρο και φτάνει μέχρι το 1,84 ευρώ.

Παρατηρείται ανοδική τάση

«Πράγματι η τιμή της αμόλυβδης έχει αρχίσει να «τσιμπάει» ανοδικά στην τιμή της», τόνισε ο πρόεδρος των Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης, επισημαίνοντας ότι στο Βόλο η τιμή της αμόλυβδης ξεκινάει από 1,57 μέχρι και 1,65 ευρώ το λίτρο, προσθέτοντας ότι σε αυτό το εύρος τιμών παρατηρούνται μικρές αυξήσεις δύο και τριών λεπτών.

Επίσης ο ίδιος, αποδίδει την αύξηση των τιμών στις εταιρείες καυσίμων, προσθέτοντας ότι πιθανότητα και την Μ. Παρασκευή να υπάρχει περαιτέρω αύξηση της αμόλυβδης.

Οσον αφορά τους πρατηριούχους -όπως αναφέρουν- περιμένουν τις συγκεκριμένες ημέρες για να δουλέψουν και να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Βολιώτης ήδη ξεκίνησαν οι πρώτοι εκδρομείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν σπίτια στο Πήλιο.

Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας, τόνισε πως τα πρατήρια στο Βόλο θα μείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, πέρα από 2-3 εξαιρέσεις και γι’ αυτό συνέστησε στους εκδρομείς, προκειμένου να αποφύγουν τις ουρές και την αναμονή να προμηθευτούν βενζίνη από τις προηγούμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου