ΤΟΠΙΚΑ

Νέα βόμβα με Βουλγαράκη

νέα-βόμβα-με-βουλγαράκη-851206

Τη συμμετοχή εν ενεργεία υπουργού σε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, κατά παράβαση του ασυμβίβαστου, καταγγέλλουν 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης αναφέρει ότι το Σύνταγμα δεν απαγορεύει την ιδιοκτησία και τη συμμετοχή του σε εταιρία περιορισμένης ευθύνης, στην οποία δεν είχε καμία σχέση με τη διαχείριση.
Σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν εξηγήσεις και κατάθεση εγγράφων στη Βουλή, επικαλούμενοι Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης από το οποίο προκύπτει ότι εν ενεργεία υπουργός, μαζί με τη συμβολαιογράφο σύζυγό του, ιδρύει το 2005 εταιρεία περιορισμένης ευθύνης διαχείρισης ακινήτων και μετά την μεταβιβάζει σε αγνώστων στοιχείων υπεράκτια εταιρεία, ενώ λίγο αργότερα με την ίδια σχεδόν επωνυμία της αρχικής ΕΠΕ εμφανίζεται ανώνυμη εταιρεία με Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα που απαρτίζουν το ΔΣ της κατασκευαστικής που εμπλέκεται στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του, ακολουθώντας τον ίδιο ολισθηρό δρόμο της αυτόγελοιοποίησης επανέρχονται με ένα ακόμη ανύπαρκτο θέμα, προσθέτοντας ότι «το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν απαγορεύει την ιδιοκτησία, ούτε κανένας νόμος τη συμμετοχή μου ως εταίρου σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης. Ουδεμία σχέση είχα με τη διαχείριση της εταιρείας και συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν άσκησα επάγγελμα.
Αναφέρει επίσης πως «η ορθή ανάγνωση του άρθρου 57 του Συντάγματος… αποδεικνύει πλήρως ότι η συμμετοχή μου ως εταίρου στην ΕΠΕ δεν δημιουργούσε κανένα ασυμβίβαστο».
Ανταπαντώντας το ΠΑΣΟΚ, επικαλείται το ίδιο άρθρο του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου… επιχείρησης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να μετάσχει ως μέλος ΔΣ, αλλά ως μέτοχος δεν είχε απαγόρευση.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «η ΝΔ έχει μια πάγια τακτική: Εμείς κάνουμε ερωτήσεις στη Βουλή και αυτοί απαντούν με υβριστικά δελτία Τύπου. Θα περιμένουμε να προσέλθει ο κ. Βουλγαράκης στη Βουλή, να απαντήσει με την κοινοβουλευτική διαδικασία και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου