ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος να «ξεμείνει» η αγορά από αμνοερίφια

κίνδυνος-να-ξεμείνει-η-αγορά-από-αμν-313313

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Κανελλόπουλος προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι σήμερα μπορεί να παρουσιαστεί έλλειψη στα αμνοερίφια σούβλας

Με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς κατσικάκι και αρνάκι, ενόψει Πάσχα, πιθανότατα θα βρεθούν σήμερα Μ. Παρασκευή, οι βολιώτες που άφησαν την αγορά των αμνοεριφίων για την τελευταία στιγμή. Για τα παραπάνω προειδοποιούσαν χθες οι κρεοπώλες, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά προμηθεύτηκαν λιγότερες ποσότητες απ’ ότι στο παρελθόν.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οι τελικές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στη Μαγνησία κατά μέσο όρο είναι 9 ευρώ το κιλό, σε αρνάκι και κατσικάκι ενώ για το κοκορέτσι τα νωπά έντερα κοστίζουν κατά μέσο όρο 6 ευρώ το κιλό και οι συκωταριές κατά μέσο όρο 9 ευρώ το κιλό.

Οπως αναφέρουν οι κρεοπώλες του Βόλου, φέτος πολλοί Βολιώτες προμηθεύτηκαν κομμάτια αρνιού για φούρνο και όχι για σούβλα καθώς θα τους βγει περίπου στη μισή τιμή, απ’ ότι να αγόραζαν ολόκληρο κατσικάκι ή αρνάκι.

«Φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης περιμέναμε ότι ο τζίρος της αγοράς θα ήταν χαμηλότερος» τόνισε ο πρόεδρος Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Αντώνης Κανελλόπουλος, προσθέτοντας ότι επειδή το είχαν προβλέψει όλοι οι κρεοπώλες ήταν συντηρητικοί στις ποσότητες που προμηθεύτηκαν.

Ο κ. Κανελλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ίσως παρουσιαστεί μια έλλειψη από σήμερα Μ. Παρασκευή στα αρνιά σούβλας, καθώς δεν είχαμε προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες όπως στο παρελθόν άλλωστε λόγω της οικονομικής κρίσης πολλά άτομα δεν θα ψήσουν φέτος οβελία στη σούβλα αλλά στο φούρνο».

Επίσης όπως ανέφερε ο ίδιος για φέτος το Πάσχα, ποσοστό 90% των παραδοσιακών κρεοπωλείων έχουν αποκλειστικά ελληνικά κρέατα και η τιμή τους κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα.

Τέλος, όσον αφορά το σημερινό ωράριο στα κρεοπωλεία θα υπάρχει συνεχές ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα και αύριο Μ. Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου