ΤΟΠΙΚΑ

Εκτακτη συνέλευση στην ΑΓΕΤ

εκτακτη-συνέλευση-στην-αγετ-313985

Συγκαλεί η Ενωση προσωπικού μετά το ναυάγιο στην επιχειρησιακή σύμβαση

Σε εγρήγορση τα σωματεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Μετά την ανάπαυλα του Πάσχα, προγραμματίζονται έκτακτες γενικές συνελεύσεις για το προσωπικό όπου οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για τις αρνητικές εξελίξεις όσον αφορά την επιχειρησιακή σύμβαση για το 2014.

Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων οδηγεί τα σωματεία στη σκλήρυνση της στάσης τους προκειμένου η εταιρεία να ανοίξει τα χαρτιά της και να αποσαφηνίσει τη στάση της.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η τελική πρόταση που έκανε η εταιρεία ουσιαστικά «πυροδότησε» το αδιέξοδο για αυτό και τα σωματεία με ομόφωνη απόφασή τους θα εισηγηθούν την απόρριψη της πρότασης.

Η Λαφάρζ για την επιχειρησιακή σύμβαση του 2014 ζητά την αναστολή όλων των έκτακτων επιδομάτων, την κατάργηση των δραχμικών επιδομάτων (αργίας, νύχτας και Κυριακής) στις βάρδιες.

Παράλληλα επιμένει στον υπολογισμό του επιδόματος γάμου επί του βασικού μισθού αλλά και στη σύνδεση των τριετιών, με τις πωλήσεις τσιμέντου στην Ελλάδα.

Στη συνέλευση στις 28 Απριλίου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις και θα εξουσιοδοτήσουν τα σωματεία σχετικά στο εργοστάσιο του Βόλου.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν υπό το πρίσμα της υπεράσπισης βασικών εργατικών κατακτήσεων ενώ βασικό επιχείρημα για τους εργαζόμενους είναι και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΓΕΤ Ηρακλής σύμφωνα με τα οποία ο όμιλος Εταιρειών ΑΓΕΤ Ηρακλής ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 235,1 εκατ. ευρώ το 2013, αυξημένες κατά 3,1%, σε σύγκριση με 228,1 εκατ. ευρώ το 2012 καθώς ανήλθαν σε 210,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,4%, σε σύγκριση με 201,7 εκατ. ευρώ το 2012.
Βεβαίως υπήρχαν και ζημιές μετά από φόρους 136,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημιές μετά από φόρους 76,6 εκατ. ευρώ το 2012 ενώ συνολικά τα αποτελέσματα του Ομίλου και της εταιρείας επηρεάστηκαν σημαντικά από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της παραγωγικής δομής τσιμέντου.

Επιπρόσθετα, το 2013 ο όμιλος συνολικά συνέχισε την υλοποίηση μέτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτιστοποίησης των παραγωγικών, εφοδιαστικών και διοικητικών λειτουργιών. Μάλιστα για την εσωτερική αγορά, εκτιμάται ότι το 2014 η κατασκευαστική δραστηριότητα σε υποδομές, που συμπεριλαμβάνουν τα μεγάλα οδικά έργα θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ζήτηση δομικών υλικών. Οσο για την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, εκτιμάται ότι το 2014 θα σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου