ΤΟΠΙΚΑ

Το Βραζιλιάνο Ριβελίνιο πήρε η ΝΙΚΗ Βόλου

το-βραζιλιάνο-ριβελίνιο-πήρε-η-νικη-βό-851206

Ο Βραζιλιάνος Ριβελίνιο αποτελεί επίσημα από χθες το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας. Παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η νέα αγωνιστική σεζόν για τη Νίκη. Η ανανεωμένη ομάδα των κυανολεύκων πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου με 2-0 επί της Πρέβεζας προχθες το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό μπροστά σε 700 περίπου φιλάθλους της που έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο.

Ενας Βραζιλιάνος στη «μηχανή» της
Ο Ριβελίνιο είναι και επίσημα από χθες παίκτης της Νίκης. Ο Βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο, επιθετικό χαφ, συμφώνησε με τον Στράτο Γιδόπουλο να συνεχίσει την καριέρα του στη Νέα Ιωνία και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με την κυανόλευκη ομάδα. Μάλιστα χθες τέθηκε κανονικά στην διάθεση του Λεωνίδα Γαρδικιώτη και προπονήθηκε με τους κυανόλευκους. Ο Ριβελίνιο είναι 23 ετών, μπορεί να χρησιμοποιήσει με την ίδια ευχέρεια και τα δυο του πόδια, θεωρείται ιδιαίτερα «τεχνίτης» ποδοσφαιριστής και αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι της Νίκης είναι να κάνει την διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά να βοηθήσει και στο σκοράρισμα. Κατάγεται από το Σάο Πάολο και στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα της Ιμπιζα, της Μπρέσια και της Ουντινέζε. Οι άνθρωποι της Νίκης κινούνταν για την απόκτηση και του Λαζανά, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ενώ σήμερα θα ξεκαθαρίσει τελικά η υπόθεση του Χουστουλάκη, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στη Νέα Ιωνία.

Νίκη και πρόκριση
Θετικές εντυπώσεις άφησε η Νίκη στον πρώτο της επίσημο αγώνα στο Πανθεσσαλικό. Για την πρώτη φάση του κυπέλλου οι κυανόλευκοι επικράτησαν της Πρέβεζας με 2-0 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κανελλόπουλος που με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης και που «σέρβιρε» μισό γκολ στο 75’ στον Βούλγαρη ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο, ωστόσο σε γενικές γραμμές όλοι οι ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Γαρδικιώτη έδειξαν θετικά στοιχεία.
Το σίγουρο είναι ότι η Νίκη παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική από πέρυσι, με διάθεση να πιέσει ψηλά και να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο και έδειξε ότι έχει πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Μόνο δύο παίκτες από την περσινή σεζόν βρίσκονταν στην ενδεκάδα και συγκεκριμένα οι Κουτσογιάννης και Μητράκας, ενώ πέντε συνολικά «παλιοί» ήταν στην αποστολή…
Ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-5-1, επιλέγοντας το Νάνι κάτω από τα δοκάρια, τον Κουτσογιάννη δεξί μπακ, τον Καριώτη στην αντίστοιχη θέση από τα αριστερά και τους Σωτρίνη και Τσερέπι στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η τετράδα της άμυνας αν και δεν δέχτηκε τελικά κάποιο τέρμα, δεν είχε σταθερή απόδοση και έδειξε αδυναμίες, κάτι που παραδέχτηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης και ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός.
Γενικότερα πάντως και όχι μόνο στην άμυνα, σε κάποια διαστήματα το κυανόλευκο συγκρότημα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και μάλιστα κινδύνεψε κάποιες φορές, χάνοντας εύκολα σε κάποιες περιπτώσεις την μπάλα. Στις δύο πλευρές του κέντρου παρατάχθηκαν οι Μητράκας και Μπένγκουα με τον πρώτο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο και να βγάζει και τη σέντρα από την οποία προήλθε το πρώτο τέρμα, ενώ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες ο Ουρουγουανός, από τον οποίο αναμφίβολα ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης περιμένει περισσότερα. Ο Μάγγος εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα επέδειξε ότι διαθέτει αρκετές αρετές και στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Σταθερός ήταν ο παρτενέρ του στα χαφ, Χατζηκωνσταντίνου. Ο Μωυσίδης αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Κανελλόπουλο και οι δυό τους υπήρξαν οι παίκτες που δημιούργησαν τους περισσότερους κινδύνους στην εστία της Πρέβεζας. Ο δεύτερος μάλιστα πέτυχε το πρώτο γκολ, ενώ είχε σημαντική συμβολή στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Από τις αλλαγές που πραγματοποίησε στην επανάληψη ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης, ο Νίκος Βούλγαρης που χρίστηκε και σκόρερ άφησε θετικά δείγματα γραφής.
Λίγο μετά την αναμέτρηση ο προπονητής της Νίκης, τόνισε ότι «σίγουρα η ομάδα έχει ακόμα αρκετές αδυναμίες και χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά γεγονός είναι ότι προπονείται μόλις ένα μήνα».
Τέλος χθες αναβλήθηκε το φιλικό του Θησέα με τους κυανόλευκους (θα έπαιζαν όσοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι του κυπέλλου), καθώς το γήπεδο της Αγριάς που θα γινόταν το ματς βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση μετά την βροχή.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α’ ΦΑΣΗ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ
2 0
Σκόρερ: 3’ Κανελλόπουλος, 75’ Βούλγαρης
Κίτρινες: Μάγγος, Μωυσίδης, Κανελλόπουλος – Χαϊδάκης
Διαιτητής: Ζαμπετάκης (θεσσαλονίκης)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Νάνι, Κουτσογιάννης, Τσερέπι, Σωτρίνης, Καριώτης, Μητράκας (61’ Βούλγαρης), Χατζηκωνσταντίνου (79’ Τσεκιτζίδης), Μάγγος (87’ Μακράκης), Μπένγκουα, Μωυσίδης, Κανελλόπουλος
ΠΡΕΒΕΖΑ: Ζάχος, Χρέντσαρ, Χαϊδάκης, Γατσέλος, Ναγιέφσκι, Χήρας, Κόκκας, Δήμας Χ., Δήμας Θ. (27’ λ. τρ. Παρασκευόπουλος), Μπελεβέτης (72’ Ντέρτσας), Μπόλος (54’ Μηλιώνης).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου