ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνική δραστηριότητα στην ενορία Αγ. Τρύφωνα

κοινωνική-δραστηριότητα-στην-ενορία-314396

Διανομή οικονομικών βοηθημάτων και τροφίμων σε απόρους

Εντονη κοινωνική και ευρύτερα φιλανθρωπική δραστηριότητα αναπτύσσει η ενορία του Αγίου Τρύφωνος Βόλου, διαθέτοντας, στο πλαίσιο των γιορτών του Πάσχα οικονομικά βοηθήματα, με 20 δέματα με τρόφιμα και κρέας σε μοναχικά άτομα, απόρους και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από εισφορές πιστών. Η Εκκλησία αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη που αντλεί από τους πιστούς. Μια δύναμη που από το λαό προσφέρεται πάλι, στο λαό από την Εκκλησία μας.

Οι υπεύθυνοι του ναού τείνουν ευήκοον ους στα προβλήματα δεκάδων συμπολιτών, ενώ το κοινωνικό έργο που επιτελείται, ξεδιπλώνεται αθόρυβα και στοργικά, αγκαλιάζοντας πρακτικά κάθε πονεμένο συνάνθρωπό μας. Το καθημερινό έργο προσφοράς της ίδιας ενορίας, κορυφώνεται τις μέρες που διανύουμε, ενώ συνεχίζεται αδιάκοπα, σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερη θρησκευτική έξαρση τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας, τις οποίες παρακολουθούν με κατάνυξη πολλοί πιστοί. Γεγονός μοναδικής λαμπρότητας για την ενορία του Αγίου Τρύφωνα είναι κι εφέτος η περιφορά του Επιταφίου και η στάθμευση στο Ναΐδριο «Παναγία Ελεούσα» στην κεντρική πλατεία της Νεαπόλεως, στο Δημοτικό πάρκο του Δήμου Βόλου. Η γυναικεία χορωδία του ναού θα ψάλει τα εγκώμια, στη συνέχεια θα ψαλεί σύντομη δέηση και ο Εφημέριος θα απευθύνει, κατόπιν λόγο στους πιστούς.

Το «Χριστός Ανέστη» θα αντηχήσει τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου με εξαιρετική λαμπρότητα. Την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία θα παρακολουθήσουν οι πιστοί και θα κοινωνήσουν στο τέλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανεμηθούν κόκκινα αυγά από τον εφημέριο. Την Κυριακή του Πάσχα στις 6.30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου θα τελεσθεί Ορθρος και Θεία Λειτουργία, η τελετή της «Αγάπης» και στο τέλος θα γίνει διανομή κόκκινων αυγών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου