ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη διάκριση Βολιώτισσας

μεγάλη-διάκριση-βολιώτισσας-315572

Η χαρισματική Αρτεμις Σταμούλη είναι μαθήτρια Λυκείου

Κορυφαία διάκριση απέσπασε στο χορό η νεαρή, πολλά υποσχόμενη Αρτεμις Σταμούλη, κερδίζοντας επάξια το πρώτο βραβείο στον 15ο πανελλήνιο διαγωνισμό χορού «Τερψιχόρης Εργα», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Η χαρισματική κόρη της Μαρίας και του Χρήστου Σταμούλη εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών. Η 17χρονη

μαθήτριατης σχολής χορού Dance Studio της Νίκκι Critchlow, διαγωνίστηκε στην κατηγορία του σύγχρονου χορού και απέσπασε την πρώτη θέση, ενώ παράλληλα κέρδισε υποτροφία για ένα χρόνο στο Alvin Ailey American Dance Theatre της Νέας Υόρκης, που είναι κορυφαίο διεθνώς.

Η χαρισματική Βολιώτισσα ξεχώρισε εν μέσω 150 περίπου συμμετεχόντων από την Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσιάζοντας χορογραφία της δασκάλας της, και χορογράφου συγχρόνου χορού της σχολής Dance Studio, Κατερίνας Σαρρή, η οποία βασίστηκε στην μπαλάντα «Thelonely», εντυπωσιάζοντας τα μέλη της κριτικής επιτροπής και το κοινό. Η εκπληκτική πλαστικότητα στην κίνηση και η εκφραστικότητα της νεαρής μαθήτριας πάνω στη σκηνή του θεάτρου «Κνωσσός», απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

«Περίμενα ότι θα πήγαινα καλά, αλλά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο με ξάφνιασε στην αρχή» αναφέρει η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Το μεγάλο βραβείο που κατέκτησε, αποτελεί παράλληλα «τη μεγάλη πόρτα, για να ξεκινήσω την καριέρα μου» επισημαίνει η Αρτεμις, η οποία προσθέτει παράλληλα ότι «το όνειρό μου είναι να γίνω χορεύτρια με διεθνή καριέρα κι όταν ολοκληρωθεί, θα ήθελα να ανοίξω ένα μεγάλο στούντιο και να γίνω καθηγήτρια χορού».

Λάτρης του χορού από παιδί, ξεκίνησε πριν από τρία μόλις χρόνια μαθήματα στο Dance Studio της Νίκκι Critchlow, έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των γονιών της και του 19χρονου αδελφού της Μίλτου. «Η οικογένειά μου πάντα με στήριζε σε ότι έκανα και όταν τους έλεγα ότι θέλω να ασχοληθώ με το χορό, πάντα με προέτρεπαν να κάνω πράξη τα όνειρά μου» υπογραμμίζει η νεαρή Αρτεμις, η οποία πολύ γρήγορα έδειξε το ταλέντο και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, προκειμένου να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

Είναι μαθήτρια της Γ’ Λυκείου στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, έχει άριστες σχολικές επιδόσεις και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους καθηγητές και τους συμμαθητές της, οι οποίοι δέχτηκαν με πολύ χαρά την διάκριση του χαρισματικού κοριτσιού, που έχει συνδέσει αναπόσπαστα την ζωή και τα όνειρά του με την τέχνη της Τερψιχόρης.

Ο χορός «είναι τα πάντα για μένα. Είναι και πειθαρχία και αφοσίωση, αλλά κυρίως είναι χαρά, γιατί μου προσφέρει χαρά» τονίζει η Αρτεμις, η οποία δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τις καθηγήτριές της Νίκη Κρίτσλοου και Κατερίνα Σαρή «γιατί πίστεψαν κατ’ αρχήν σ’ εμένα και με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η Αρτεμις διαθέτει ταλέντο, υπομονή, επιμονή και ανήκει αναμφίβολα στις καλλιτεχνικές δυνάμεις που θα έπρεπε να στηρίξει αλλά και να αναδείξει η Ελληνική πολιτεία. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό η ίδια, τα έξοδα των παιδιών που συμμετείχαν στον ίδιο διαγωνισμό και προέρχονταν από την Κύπρο, τα είχε αναλάβει το κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου οι γονείς καλούνται να επωμιστούν όλα τα οικονομικά βάρη. Παρόλα ταύτα, η χαρισματική μαθήτρια κοιτάζει μπροστά, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην έκφραση και τη δημιουργία, που αποτελούν εφόδια εξέλιξης σε όλα τα πεδία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου