ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά ο προγραμματισμός ραντεβού

ξεκινά-ο-προγραμματισμός-ραντεβού-317734

Από σήμερα στο ΠΕΔΥ για τους ασφαλισμένους στους αριθμούς 14554, 14784, 14884, 14900

Από σήμερα η επίσημη λειτουργία των τηλεφωνικών ραντεβού στο ΠΕΔΥ. Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και ο προγραμματισμός των ραντεβού στο Βόλο «περνά» μέσα από τα 5ψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 όπου μπορούν να καλούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Η επίσκεψη στην πρώην μονάδα του ΕΟΠΥΥ είναι δωρεάν, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τα Κέντρα Υγείας, τα οποία ναι μεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ ωστόσο δεν καταργήθηκε το «εξέταστρο» των 5 ευρώ.

Hλειτουργία του ΠΕΔΥ στο Βόλο έχει ξεκινήσει με τους μισούς σχεδόν γιατρούς σε ειδικότητες από αυτούς που διέθετε ο πρώην ΕΟΠΥΥ καθώς καθήκοντα στο νέο φορέα έχουν αναλάβει περίπου 25 τελικά γιατροί ενώ αναμένεται προκήρυξη για την πρόσληψη και επιπλέον ιατρικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν ανάλογα με τη ζήτηση ειδικοτήτων από τους ασφαλισμένους.

Για όσες ειδικότητες δεν υπέβαλαν αίτηση, η Διοίκηση του ΠΕΔΥ στο Βόλο αναμένει άμεσα και μάλιστα έχει προχωρήσει σε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για να προκηρύξει τη δυνατότητα άμεσης σύναψης σύμβασης με το ΠΕΔΥ προκειμένου οι ιδιώτες γιατροί να δέχονται ασφαλισμένους στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Tην ανάγκη πρόσληψης επιπλέον ιατρικού προσωπικού έχουν επισημάνει και οι συνταξιουχικές οργανώσεις που μόλις πριν από λίγες μέρες απέστειλαν υπόμνημα επίσης προς το Υπουργείο Υγείας ζητώντας άμεση διεκδίκηση για την πρόσληψη διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, παιδιάτρων, ωτορινολαρυγγολόγων, οφθαλμίατρων και καρδιολόγων στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο όπου υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις στο υπόμνημα που επέδωσαν ζητούν επίσης την ανάπτυξη σύγχρονου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση καθώς επίσης δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Απαιτούν ακόμη να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τώρα σε όλους τους άνεργους και το λαό, να καταργηθεί στην πράξη το πλαφόν στη συνταγογράφηση και να μην καταβάλλεται το ποσό των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και να μην επεκταθεί στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου