ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις για μεταθέσεις και ενισχυτική διδασκαλία

αιτήσεις-για-μεταθέσεις-και-ενισχυτι-318447

Σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών να μετατεθούν είτε από νομό σε νομό είτε εντός νομού. Παράλληλα, με τις αιτήσεις μετάθεσης αναπληρωτές καθηγητές φυσικής και χημείας, καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να απασχοληθούν σε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Βάσει εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, που παραλήφθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μεταθέσεις και ολοκληρώνεται στις 2 Μαΐου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις περιπτώσεις μεταθέσεων, εκτός από την κατηγορία των «αμοιβαίων», για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέτουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας που ζητούν μετάθεση από περιοχή σε περιοχή, στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, για οριστική τοποθέτηση – βελτίωση και για σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και κέντρα διαφοροδιάγνωσης, διάγνωσης και υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών.

Αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας, μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις από περιοχή σε περιοχή, στα μουσικά σχολεία, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Για ενισχυτική

Εξάλλου, ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από αναπληρωτές φυσικούς και χημικούς, προκειμένου να προσληφθούν στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2013 – 2014.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα προσληφθούν φυσικοί και χημικοί οι οποίοι βρίσκονται στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, στο πλαίσιο του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2013 – 2014.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και την ερχόμενη Παρασκευή 25 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στον 7ο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου.

Προβλέπεται η πρόσληψη ενός φυσικού πεντάωρης απασχόλησης για τα ΣΚΕΔ (Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας) Γυμνασίου Ζαγοράς και ενός τρίωρης απασχόλησης για τα ΣΚΕΔ Γυμνασίου Πτελεού. Επίσης, προβλέπεται η πρόσληψη ενός χημικού οκτάωρης απασχόλησης για τα ΣΚΕΔ Γυμνασίου Σκοπέλου και ενός πεντάωρης απασχόλησης για τα ΣΚΕΔ Γυμνασίου Αλοννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου