ΤΟΠΙΚΑ

Αναπλήρωση με απουσίες ~ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

αναπλήρωση-με-απουσίες-στα-γυμνασια-κ-320092

Ξεκίνησαν χθες νωρίτερα τα μαθήματα για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των καταλήψεων

Με μισοάδειες τις αίθουσες διδασκαλίας, ξεκίνησε χθες η αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν στη Μαγνησία, εξαιτίας των μαθητικών καταλήψεων του φθινοπώρου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχεδόν ο μισός μαθητικός πληθυσμός έκανε χρήση των απουσιών του και δεν προσήλθε για μάθημα, ενώ η συμμετοχή των καθηγητών στις τρίωρες στάσεις εργασίας της Ομοσπονδίας και της τοπικής ΕΛΜΕ, ανήλθε στο 9%.

Το μόνο σχολείο από τα 16 που θα ξεκινούσαν χθες μαθήματα, και που δεν λειτούργησε ήταν το Γυμνάσιο Σκοπέλου, όπου οι καθηγητές, συμμετείχαν καθολικά στις δύο τρίωρες στάσεις εργασίας.

Τα υπόλοιπα σχολεία, με εξαίρεση τη δικαιολογημένη μη λειτουργία του ΕΠΑΛ Αγριάς και του Γυμνασίου Καναλίων, λειτούργησαν έστω και με απουσίες σε διδακτικό προσωπικό και μαθητικό δυναμικό.

Την ίδια ώρα, που τα σχολεία άνοιγαν νωρίτερα φέτος τις πόρτες τους για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτέας ύλης, συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, έδιναν το παρόν στη Λάρισα, συμμετέχοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Εκπρόσωποι μάλιστα των Θεσσαλικών ΕΛΜΕ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, καταγγέλλοντας την «τιμωρητική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που δεν θέλει ελεύθερες φωνές στα σχολεία και επιχειρεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τους μαθητικούς αγώνες».

Το μέλος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Κώστας Λαγός, εστίασε ιδιαίτερα στην περίπτωση του Γυμνασίου Αλοννήσου, όπου οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις, διεκδικώντας την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και τώρα καλούνται να αναπληρώσουν τα μαθήματα που έχασαν για τα μαθητικά λουκέτα, όχι όμως για το διάστημα που με ευθύνη της Πολιτείας δεν είχαν καθηγητές.

Αναπληρώσεων συνέχεια από σήμερα, με τα 10ο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, Γυμνάσιο Αγριάς, Γυμνάσιο Τσαγκαράδας, Γυμνάσιο Σκιάθου, 1ο, 3ο και 7ο ΓΕΛ Βόλου, ΓΕΛ Αγριάς, ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και ΕΠΑΛ Βελεστίνου να καλούνται να ανοίξουν επίσης τις πόρτες τους και να υποδεχθούν τους μαθητές.

Αύριο, Παρασκευή, προβλέπεται εξάλλου να καθίσουν στα θρανία οι μαθητές των 1ου, 8ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου, του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, του Γυμνασίου Βελεστίνου, του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου και του ΓΕΛ Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου