ΤΟΠΙΚΑ

Το όνειρό του για τις ΗΠΑ ανέπτυξε ο Ομπάμα

το-όνειρό-του-για-τις-ηπα-ανέπτυξε-ο-ομπ-851206

Με την υπόσχεση ότι θα αντιστρέψει το κλίμα στην οικονομία και θα αποκαταστήσει την εικόνα των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή και με επίθεση στον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, Τζον Μακέιν, κατηγορώντας τον ότι “δεν έχει επαφή” με την πραγματικότητα που ζει ο μέσος Αμερικανός, ο Μπάρακ Ομπάμα έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος
“Αμερική, είμαστε καλύτεροι από ό,τι τα τελευταία οκτώ χρόνια. Είμαστε καλύτερη χώρα”, είπε ο πρώτος αφροαμερικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ , ενώπιον ενός πλήθους 84.000 ατόμων και εκατομμυρίων τηλεθεατών, απευθύνοντας έκκληση για ενότητα των συμπατριωτών του.
“Βρισκόμαστε σε μία από τις ιδιαίτερες εκείνες στιγμές , που η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο, που η οικονομία μας βρίσκεται σε κρίση και το αμερικανικό όνειρο απειλείται και πάλι. Αυτό το αμερικανικό όνειρο είναι που έκανε αυτή τη χώρα μια διαφορετική χώρα…Εάν εργασθούμε σκληρά και εάν κάνουμε θυσίες, καθένας από εμάς μπορεί να φθάσει στο όνειρό του και να ενταχθεί στους κόλπους της μεγάλης αμερικανικής οικογένειας για να διασφαλίσει ότι η επόμενη γενιά θα μπορέσει με τη σειρά της να ακολουθήσει αυτό το όνειρο”, είπε.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη μείωση της φορολογίας για το σύνολο σχεδόν των μισθωτών, για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, για τη διασφάλιση της ενεργειακής ανεξαρτησίας των ΗΠΑ σε διάστημα δέκα ετών.
Ο Τζον Μακέιν, πρώην αιχμάλωτος στον πόλεμο του Βιετνάμ, “φόρεσε αυτήν τη στολή με γενναιότητα” και του αξίζουν η ευγνωμοσύνη και ο σεβασμός, είπε ο Μπάρακ Ομπάμα προσθέτοντας: “Ο απολογισμός είναι σαφής. Ο Τζον Μακέιν υποστήριξε με την ψήφο του στον Κογκρέσο τον Τζορτζ Μπους στο 90% των περιπτώσεων… Στον γερουσιαστή Μακέιν αρέσει πολύ να μιλάει για ευθυκρισία, αλλά αλήθεια, για ποιά ευθυκρισία μιλάμε όταν λέμε ότι ο Τζορτζ Μπους είχε δίκιο στο 90% των περιπτώσεων;”, είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου