ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται προσλήψεις στο ΠΕΔΥ

ερχονται-προσλήψεις-στο-πεδυ-320638

Οι νέοι γιατροί που θα προσληφθούν θα υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Σε έναν μήνα αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις γιατρών για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Επιτακτική χαρακτηρίζεται η ανάγκη για την άμεση πρόσληψη παθολόγων, παιδιάτρων, ωτορινολαρυγγολόγων, οφθαλμίατρων και καρδιολόγων στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο, όπου παρατηρούνται οι σοβαρότερες ελλείψεις.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Οι συγκεκριμένες ειδικότητες θεωρούνται οι πιο νευραλγικές, αλλά και σε πρώτη ζήτηση από τους ασφαλισμένους, όσο λειτουργούσαν τα ιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ. Οι περισσότεροι, ωστόσο, από τους συγκεκριμένους γιατρούς που απασχολούνταν αρχικά στο πρώην ΙΚΑ και μετά στον ΕΟΠΥΥ, δεν κατέθεσαν αίτηση και προτίμησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται κενά στο ΠΕΔΥ που πρέπει να καλυφθούν.

Οι νέοι γιατροί που θα προσληφθούν συνολικά σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας θα είναι περίπου 900 άτομα και θα υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Θα απασχολούνται με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, για κάλυψη επιτακτικών αναγκών, θα έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και θα λαμβάνουν τις μηνιαίες αποδοχές πρωτοδιόριστου ιατρού ΕΣΥ, με βαθμό επιμελητή Β’.

H λειτουργία του ΠΕΔΥ στο Βόλο έχει ξεκινήσει με τους μισούς σχεδόν γιατρούς σε ειδικότητες από αυτούς που διέθετε ο πρώην ΕΟΠΥΥ καθώς καθήκοντα στο νέο φορέα έχουν αναλάβει περίπου 25 τελικά γιατροί.

Eκτιμάται ότι στη διαδικασία των νέων προσλήψεων θα συμμετέχουν πολλοί και από τους συμβασιούχους του πρώην ΙΚΑ που οι συμβάσεις τους είχαν λήξει στο τέλος του 2013 και που μπορεί να ενεργοποιηθούν πάλι και να τους ζητηθεί να επιστρέψουν ώστε να ανοίξουν τα πολυϊατρεία.

Ταυτόχρονα υπάρχει σχέδιο να ανανεωθούν οι συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τους για να μπορούν έτσι να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως και οι ίδιοι οι γιατροί που σήμερα απασχολούνται στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στο Βόλο εκτιμούν ότι οι επικουρικοί χρειάζονται τουλάχιστον έναν μήνα για να προσληφθούν και να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα χωρίς να υπολογίσει κανείς και το χρόνο εκπαίδευσής τους, από τη στιγμή που θα αρχίσει να «τρέχει» ο διαγωνισμός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου