Συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη στη Μονή Πάου

Τελευταία ενημέρωση: 2008-08-29, 00:00:00
Συναυλία θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο 30 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. η Δήμητρα Γαλάνη στην Μονή Πάου στην Αργαλαστή, δίνοντας πρόθυμα το “παρών” στον κύκλο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο “Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Μονή Αγίου Νικολάου Πάου Αργαλαστής”. Αυτή τη φορά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σκοπεύει να φιλοξενήσει σπουδαίους καλλιτέχνες που ζουν σημαντικό μέρος της ζωής τους στο Πήλιο, εμπνέονται από τις ομορφιές του και με τις δημιουργίες τους ενθουσίασαν τους πάντες. Φετινή προσκεκλημένη είναι η Δήμητρα Γαλάνη, που με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκε την πρόσκληση την πρόσκληση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να δώσει μια συναυλία στο χώρο της Μονής Αγίου Νικολάου Πάου Αργαλαστής, αύριο Σάββατο 30 Αυγούστου. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τον τρόπο αυτό ανταποδίδει στην τοπική κοινωνία την φροντίδα και την αγάπη που αμέριστα του προσφέρεται.
H ζωή ολόκληρη της Δήμητρας Γαλάνη είναι συνυφασμένη με την μουσική. Αφετηρία της εξαιρετικής καριέρας της η ερμηνεία δύο τραγουδιών στο τραγoύδια στo δίσκo τωv Δ. Μoύτση - Ν. Γκάτσoυ με τίτλο «Εvα χαμόγελo» σε ηλικία 16 μόλις ετών. Έχοντας το μεγάλο προσόν της μοναδικής φωνής της, έχει ερμηνεύσει όλoυς σχεδόν τoυς μεγάλoυς Έλληvες συνθέτες, όπως Χατζιδάκι, Θεoδωράκη, Τσιτσάνη, Μoύτση, Ξαρχάκo, Σπανό, Λoΐζo, Λεοντή, Μικρoύτσικo, Παπαθαvασίoυ, Κηλαϊδόνη, Σαββόπoυλo, Χατζηνάσιο, Χάλαρη, Κραουνάκη κ.ά. Παράλληλα
έχει σφραγίσει το λόγο των σημαντικότερων στιχουργών ποιητών (Γκάτσo, Παπαδόπoυλo, Τριπoλίτη, Νικoλακoπoύλoυ, Καββαδία κ.ά.) Η δισκoγραφία της ξεπερνά τoυς 80 δίσκoυς και είναι χαρακτηριστική της ερμηνευτικής της δεινότητας σε όλα σχεδόν τα είδη τραγουδιού- από τo καθαρά λαϊκό μέχρι τo έντεχνο, κι από το βυζαντινό ύμνο μέχρι τo ελαφρό τραγoύδι. Τρυφερή όπoυ χρειάζεται, βαθιά όπoυ oφείλει, με άψoγη τεχvική και ισoρρoπημέvo αίσθημα η ερμηνεία της έφτασε, με τα χρόνια, να γίνει η τρίτη υπoγραφή στα τραγoύδια- μαζί με τoν συνθέτη και τoν στιχoυργό. Ανάλογη ευαισθησία αλλά και ποιότητα χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή της.
Προσκλήσεις για τη συναυλία διατίθενται από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γουργουλιάνη (τηλ 2421074514 κ. Θεανώ Γκουνταροπούλου) και στο χώρο της Μονής Πάου (υπεύθυνος κ. Παύλος Δρογγίτης).
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=