ΤΟΠΙΚΑ

13 σχολεία με αμίαντο!

13-σχολεία-με-αμίαντο-851206

Την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ύψους 600.000 ευρώ για την απομάκρυνση στοιχείων αμιάντου από σχολικές μονάδες εισηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).
Με την έκτακτη χρηματοδότηση, εφόσον εγκριθεί και αποσταλεί, θα απομακρυνθούν από εξειδικευμένα συνεργεία στοιχεία αμιάντου –κυρίως σε στέγες- από 13 διδακτήρια.
Το έγγραφο του ΟΣΚ προς το υπουργείο Παιδείας κοινοποιήθηκε στη Νομαρχία Μαγνησίας. Η αντινομάρχης Παιδείας Νατάσα Οικονόμου υπενθύμιζε ότι οι εργασίες για την απομάκρυνση του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία υλικού αφορούν σε σχολικά κτίρια Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων-Λυκείων.
Πρόκειται για το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλμυρού, το Γυμνάσιο-Λύκειο Βελεστίνου, το 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, το Δημοτικό Σχολείο Χλόης, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Βόλου, το 16ο Νηπιαγωγείο Βόλου, τα Νηπιαγωγεία Μηλεών και Νεοχωρακίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το 6ο-8ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με βάση μελέτη που είχε εκπονήσει τον Νοέμβριο του 2007 είχε ζητήσει από διαπιστευμένο εργαστήριο να βεβαιώσει ότι πρόκειται για στοιχεία αμιάντου. Επιστήμονες του «Δημόκριτου» προχώρησαν σε αυτοψία σε σχολικά κτίρια και μετά τη βεβαίωση ότι πρόκειται για το επικίνδυνο κατασκευαστικό υλικό, η μελέτη εστάλη στον ΟΣΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου