ΤΟΠΙΚΑ

Γολγοθάς για ασφαλισμένο καρδιοπαθή βολιώτη

γολγοθάς-για-ασφαλισμένο-καρδιοπαθή-322808

Περιμένει περίπου δύο μήνες τις εγκρίσεις για να πληρωθεί αναρρωτική άδεια και Δώρο Πάσχα

Δεν του έφτανε ο Γολγοθάς που βιώνει με τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, έχει να αντιπαλέψει και τη γραφειοκρατία των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα που έχουν επιφορτιστεί με την έγκριση των αναρρωτικών αδειών για το διάστημα που μεσολάβησε της κατάργησης του οργανισμού, για να δημιουργηθεί το Π.Ε.Δ.Υ. Από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα περιμένει… ακόμη τις εγκρίσεις με αποτέλεσμα να μην έχει πληρωθεί ούτε την άδεια αλλά ούτε και το Δώρο του Πάσχα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο θιγόμενος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, στις αρχές Φεβρουαρίου υπέστη έμφραγμα και αφού νοσηλεύτηκε αρχικά για ορισμένες μέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Βόλου, η νοσηλεία του συνεχίστηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα που καταργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια μέρα ασθμαίνοντας ο ασθενής έσπευσε στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να σφραγιστούν τα σχετικά δικαιολογητικά για την έγκριση αδείας, μάταια όμως, καθώς χρειάστηκε μετά από μέρες, παρέμβαση υπηρεσιακών παραγόντων για να εξυπηρετηθεί ως προς το σκέλος, ότι κατέθεσε τα χαρτιά για την αναρρωτική άδεια, διότι από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας άλλος «Γολγοθάς».

Τα δικαιολογητικά, ελλείψει υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο, προωθήθηκαν όπως και για άλλους εργαζόμενους με αναρρωτικές άδειες στις αρμόδιες Επιτροπές των Αθηνών για έγκριση και από τότε περιμένει τις σχετικές αποφάσεις.

Ηταν τόση δε η ατυχία του, που στο μεταξύ υπέστη υποτροπή και οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη πια, διαπίστωσαν ότι έχει υποστεί αιμάτωμα στο κεφάλι και ακολουθεί πλέον σοβαρή θεραπεία προκειμένου να αποθεραπευτεί με τους γιατρούς να έχουν ήδη εισηγηθεί την παραμονή του σε αναρρωτική άδεια για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη.

Και ενώ «εκπνέει» ο Απρίλιος, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, παραμένει απλήρωτος για την αναρρωτική του άδεια από τον Φλεβάρη ενώ επίσης δεν πληρώθηκε ούτε το Δώρο του Πάσχα και κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να του καταβληθούν τα χρήματα που αναλογούν και προβλέπει η νομοθεσία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο ίδιος μάλιστα μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και εξιστορώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ανέφερε ότι εάν δεν υπήρχε η μεσολάβηση ορισμένων υπηρεσιακών παραγόντων του ΙΚΑ για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και κατανόηση εκ μέρους του εργοδότη του, σήμερα ενδεχομένως ο ίδιος να είχε βρεθεί σε πολύ πιο δεινή θέση, ενώ δεν έκρυψε ότι αυτή η καθυστέρηση του έχει προκαλέσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα αφού τόσο οι θεραπείες του όσο και η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα και δύσκολα πλέον μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα αυτά.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι στο περίμενε… για αρκετές εβδομάδες προκειμένου να προωθηθούν από την Αθήνα και από τις αρμόδιες επιτροπές εγκρίσεις αναρρωτικών αδειών βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στο Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου