ΤΟΠΙΚΑ

«Αστακός» το 1ο ΣΕΚ Ν. Ιωνίας

αστακός-το-1ο-σεκ-ν-ιωνίας-322922

Εκτός από το εσωτερικό του κτιρίου, πλέον οχυρωμένη είναι και η ταράτσα

Σε… «αστακό» μετέτρεψαν το σχολικό κτίριο που στεγάζεται το 1ο ΣΕΚ στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στη Νέα Ιωνία, καθηγητές και μαθητές του ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού τομέα. Η τελευταία απόπειρα διάρρηξης ενεργοποίησε τη σχολική κοινότητα, η οποία τοποθέτησε σύγχρονα συστήματα συναγερμού στην ταράτσα του κτιρίου, απ’ όπου επιχειρήθηκε η είσοδος δραστών στο εσωτερικό του σχολείου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Διευθυντής του 1ου ΣΕΚ, Γιάννης Τσοκανάκης, οι καθηγητές του ηλεκτρολογικού τομέα Νίκος Τσομπάνογλου, Δημήτρης Κόκκινος και ο καθηγητής του ηλεκτρονικού τομέα Αντ. Ανδριανίδης, μαζί με τους μαθητές του ηλεκτρολογικού τομέα στη β’ και γ’ τάξη, Λεωνίδα Κέντρο και Περικλή Ρηγάκη αντίστοιχα, πήραν στα χέρια τους την υπόθεση ασφάλισης του σχολικού κτιρίου, που μέσα σε ένα χρόνο έχει γίνει στόχος διαρρηκτών έξι φορές.

Στο εσωτερικό του σχολείου, είχε ήδη εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού το οποίο παρακολουθείται από ιδιωτική εταιρεία security, τη VolosSecurity, προσφορά πατέρα μαθητή του σχολείου, προκειμένου να αποτραπούν κλοπές εξοπλισμού από τα εργαστήρια του ΣΕΚ.

Πρόσφατα, δράστες επιχείρησαν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου, από την ταράτσα όπου βρίσκονται εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο συναγερμός μπορεί να απέτρεψε την είσοδο των διαρρηκτών, σε κάθε απόπειρα όμως, το σχολείο καταμετρά ζημιές.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του 1ου ΣΕΚ, Γιάννη Τσοκανάκη, τον τελευταίο ένα χρόνο, τα σχολικά ταμεία έχουν επιβαρυνθεί σε ζημιές ύψους 10.000 ευρώ στο εξωτερικό του κτιρίου (δράστες έκλεψαν εξωτερικές μονάδες κλιματισμού, καλώδια, προκάλεσαν διάφορες φθορές).

Κάθε φορά τις ζημιές καλούνται να αποκαταστήσουν τα σχολικά ταμεία. «Τα έσοδα που έχουμε από τα φωτοβολταϊκά προορίζονται για τους μαθητές μας. Δεν πρέπει να διοχετεύονται στην αποκατάσταση των ζημιών», σημείωσε ο κ. Τσοκανάκης.

Ετσι, καθηγητές και μαθητές ενώθηκαν σε μια γροθιά και φρόντισαν για την επέκταση του συστήματος συναγερμού στην ταράτσα του 1ου ΣΕΚ, προκειμένου το κτίριο να είναι απολύτως καλυμμένο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Τσομπάνογλου, τοποθετήθηκαν δέσμες περιμετρικά στο κτίριο, καθώς και οι λεγόμενες κουρτίνες που είναι ραντάρ εξωτερικού χώρου και καλύπτουν τις πλευρές του κτιρίου που βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

«Το κτίριο είναι πλέον 100% καλυμμένο απ’ όλες τις πλευρές για να αποτραπούν πιθανές στο μέλλον απόπειρες διάρρηξης», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ανδριανίδης, ενώ ο κ. Κόκκινος, εστίασε στη συνεργασία των καθηγητών και των μαθητών για την φύλαξη του σχολείου το οποίο η σχολική οικογένεια αγαπάει όπως το σπίτι της.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές εργάστηκαν για την επέκταση του συναγερμού στην ταράτσα του σχολείου, στο πλαίσιο εγκεκριμένου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προγράμματος επιχειρηματικότητας που αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας σε κτίρια.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Τσοκανάκης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της απουσία σχολικών φυλάκων με διευρυμένο ωράριο, που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει κλοπές, ζημιές και απόπειρες κλοπών από σχολικά κτίρια.

Το σύστημα στην ταράτσα του 1ου ΣΕΚ, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας κάλυψη με συστήματα συναγερμού όλο το 24ωρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου